Cinnamon Roll Cookies – Soft, Buttery & Irresistible | Zimtschnecken-Kekse – Amerikanisches Weihnachtsgebäck
Cinnamon Roll Cookie Recipe
Recipe adapted from Lil’ Luna
Buttery, cinnamon-swirled, and finished with a drizzle of white chocolate — these cookies taste just like mini cinnamon rolls! They’re melt-in-your-mouth soft and perfect for holidays or everyday baking.
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Ingredients
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1 cup (230 g) butter, softened
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1¾ cups (350 g) sugar, divided
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3 large egg yolks
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2 tsp vanilla extract
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2½ cups (300 g) all-purpose flour
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1 tsp baking powder
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½ tsp salt
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½ tsp cream of tartar (or 1 tsp lemon juice)
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1 tbsp ground cinnamon (Saigon cinnamon for best flavor)
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8 oz (225 g) white baking chocolate, chopped
Instructions
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Preheat oven to 350°F / 175°C. Line a baking sheet with parchment paper.
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In a large bowl or stand mixer, cream butter and 1¼ cups sugar until light and fluffy.
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Add egg yolks and vanilla, mixing well.
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In a separate bowl, combine flour, baking powder, salt, and cream of tartar. Gradually add to the butter mixture until a soft dough forms.
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Mix cinnamon and remaining ½ cup sugar in a shallow bowl.
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Roll 1 tbsp of dough into a 6" (15 cm) log, coat in cinnamon sugar, and shape into a spiral. Place on baking sheet.
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Bake for 8–10 minutes until lightly golden. Cool completely.
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Melt white chocolate and drizzle over cooled cookies. Let set before serving.
Tips
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Add a pinch of nutmeg for extra warmth.
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Try dark chocolate drizzle for a richer version.
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Perfect for gifting — store in tins up to 1 week.
Zimtschnecken-Kekse – Amerikanisches Weihnachtsgebäck
Zart, mürbe und wunderbar zimtig – diese amerikanischen Zimtschnecken-Kekse sind ein echter Klassiker und im Handumdrehen gemacht.
Zutaten
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230 g Butter, zimmerwarm
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250 g Zucker (davon 50 g für die Zimt-Zucker-Mischung)
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3 Eigelb (Größe L)
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2 TL Vanilleextrakt oder Vanillezucker
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300 g Mehl
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1 TL Backpulver
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½ TL Salz
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½ TL Cream of Tartar (oder 1 TL Zitronensaft)
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1 EL Zimt (Saigon Zimt empfohlen)
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100 g weiße Schokolade, geschmolzen (optional)
Zubereitung
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Ofen auf 175 °C vorheizen. Backblech mit Papier auslegen.
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Butter mit 200 g Zucker cremig aufschlagen, bis sie fluffig ist.
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Eigelb und Vanille einrühren.
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Mehl, Backpulver, Salz und Cream of Tartar mischen und unterrühren, bis ein Teig entsteht.
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Zimt und restlichen Zucker (50 g) mischen.
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Je 1 EL Teig zu einer 8–10 cm langen Rolle formen, in Zimt-Zucker wälzen und zu Schnecken rollen. Auf das Backblech legen, etwas Abstand lassen.
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8–10 Minuten backen, dann auf einem Gitter vollständig auskühlen lassen.
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Mit geschmolzener weißer Schokolade verzieren (optional).
Tipp:
Ideal zum Verschenken oder für den Adventsteller – zart, duftend und in weniger als 30 Minuten fertig.
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