Cinnamon Roll Cookies – Soft, Buttery & Irresistible | Zimtschnecken-Kekse – Amerikanisches Weihnachtsgebäck

Cinnamon Roll Cookies

Cinnamon Roll Cookie Recipe

Recipe adapted from Lil’ Luna

Buttery, cinnamon-swirled, and finished with a drizzle of white chocolate — these cookies taste just like mini cinnamon rolls! They’re melt-in-your-mouth soft and perfect for holidays or everyday baking. 

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Ingredients

  • 1 cup (230 g) butter, softened

  • 1¾ cups (350 g) sugar, divided

  • 3 large egg yolks

  • 2 tsp vanilla extract

  • 2½ cups (300 g) all-purpose flour

  • 1 tsp baking powder

  • ½ tsp salt

  • ½ tsp cream of tartar (or 1 tsp lemon juice)

  • 1 tbsp ground cinnamon (Saigon cinnamon for best flavor)

  • 8 oz (225 g) white baking chocolate, chopped


Instructions

  1. Preheat oven to 350°F / 175°C. Line a baking sheet with parchment paper.

  2. In a large bowl or stand mixer, cream butter and 1¼ cups sugar until light and fluffy.

  3. Add egg yolks and vanilla, mixing well.

  4. In a separate bowl, combine flour, baking powder, salt, and cream of tartar. Gradually add to the butter mixture until a soft dough forms.

  5. Mix cinnamon and remaining ½ cup sugar in a shallow bowl.

  6. Roll 1 tbsp of dough into a 6" (15 cm) log, coat in cinnamon sugar, and shape into a spiral. Place on baking sheet.

  7. Bake for 8–10 minutes until lightly golden. Cool completely.

  8. Melt white chocolate and drizzle over cooled cookies. Let set before serving.


Tips

  • Add a pinch of nutmeg for extra warmth.

  • Try dark chocolate drizzle for a richer version.

  • Perfect for gifting — store in tins up to 1 week.

  • Zimtschnecken-Kekse – Amerikanisches Weihnachtsgebäck

    Zart, mürbe und wunderbar zimtig – diese amerikanischen Zimtschnecken-Kekse sind ein echter Klassiker und im Handumdrehen gemacht.


    Zutaten

    • 230 g Butter, zimmerwarm

    • 250 g Zucker (davon 50 g für die Zimt-Zucker-Mischung)

    • 3 Eigelb (Größe L)

    • 2 TL Vanilleextrakt oder Vanillezucker

    • 300 g Mehl

    • 1 TL Backpulver

    • ½ TL Salz

    • ½ TL Cream of Tartar (oder 1 TL Zitronensaft)

    • 1 EL Zimt (Saigon Zimt empfohlen)

    • 100 g weiße Schokolade, geschmolzen (optional)


    Zubereitung

    1. Ofen auf 175 °C vorheizen. Backblech mit Papier auslegen.

    2. Butter mit 200 g Zucker cremig aufschlagen, bis sie fluffig ist.

    3. Eigelb und Vanille einrühren.

    4. Mehl, Backpulver, Salz und Cream of Tartar mischen und unterrühren, bis ein Teig entsteht.

    5. Zimt und restlichen Zucker (50 g) mischen.

    6. Je 1 EL Teig zu einer 8–10 cm langen Rolle formen, in Zimt-Zucker wälzen und zu Schnecken rollen. Auf das Backblech legen, etwas Abstand lassen.

    7. 8–10 Minuten backen, dann auf einem Gitter vollständig auskühlen lassen.

    8. Mit geschmolzener weißer Schokolade verzieren (optional).


    Tipp:

    Ideal zum Verschenken oder für den Adventsteller – zart, duftend und in weniger als 30 Minuten fertig.

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