Cinnamon Roll Cookies ~~**~~ Zimtschnecken Zimtgebäck Zimtkekse
Cinnamon Roll Cookie Recipe
This recipe is
SO simple, you'll want to make these cinnamon-y cookies drizzled with
baking chocolate all the time!! The fact that these Cinnamon Roll
Cookies are bite-sized makes it even harder to not eat the whole batch!
Prep Time 10 mins
Ingredients
- 1 cup butter softened
- 1 3/4 cup sugar divided
- 3 large egg yolks
- 2 tsp vanilla extract
- 2 1/2 cups all purpose flour
- 1 tsp baking powder
- 1/2 tsp salt
- 1/2 tsp cream of tartar
- 1 tbsp ground cinnamon ( i use saigon cinnamon)
- 8 oz white baking chocolate chopped
Instructions
- In a large bowl or kitchen aid, cream butter and 1-1/4 cups sugar until light and fluffy. Beat in egg yolks and vanilla. In a separate bowl, mix together the flour, baking powder, salt and cream of tartar. Gradually add flour mixture to kitchen aid until well combined.
- Mix cinnamon and remaining ½ cup sugar in a shallow bowl or plate. Roll a tablespoonful of dough into a 6" log and roll in cinnamon sugar. Coil logs into a spiral shape and place on a greased baking sheet. Sprinkle with remaining cinnamon sugar.
- Bake at 350° for 8-10 minutes. Cool completely.
- In a small pot over low heat, melt baking chocolate, stirring constantly until smooth. Drizzle over cookies and let stand until set.
Zimtschnecken Gebäck
Amerikanisches Weihnachtsgebäck - sehr einfach herzustellen und unfassbar lecker, sehr zart und mürbe- 230 g Butter zimmertemperatur (1 cup)
- 250 g Zucker (1 1/2 c)
- 3 Eigelb, L
- 2 TL Vanilleextrakt oder Vanillezucker
- 300 g Mehl (2 1/2 cups)
- 1 TL Backpulver
- 1/2 TL Salz
- 1/2 TL Cream of tartar - wer das nicht hat 1 TL Zitronensaft frisch
- 1 EL Zimt (ich verwende Saigon Zimt)
- optional - weisse Schokolade geschmolzen als Glasur
Instructions
- In einer großen Schale Butter und 200g Zucker richtig cremig schlagen mit Handrührgerät bis der Zucker aufgelöst ist und die Butter an Volumen zugenommen ha t und fluffig ist. Eier nacheinander einrühren und die Vanille dazugeben. Dann im Anschluss alle trockenen Zutaen runterrühren bis gerade ein Teig zudammen kommt. Kurz auf der Arbeitsfläche durchkneten und Backofen auf 175 Grad Celsius vorheizen.
- In einer flachen Schale Zimt und 50 g Zucker vermischen. Einen EL Teig zu einer etwa 8 bis 10 cm Stange rollen. diese Stange in Zimt Zucker wenden und dann zu einer Schnecke aufrollen und auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech geben. Mit Abstand die Shnecken voeneinader legen da diese sich ausbreiten.
- 8-10 minutes backen und vollständig auf einem Gitter auskühlen lassen
- Wer mag dekorieren mit geschmolzener weißen Schokolade oder Zuckerguss und dann in einer Blechdosen aufbewahren
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