Orange Chocolate Nanaimo Bars - Orangen Schokolade Nanaimo Riegel




Hello Friends,

Nanaimo Bars are a very traditional Canadian Cookie, Dessert that my grandma in Canada made since forever :-). I made this recipe with a little modern twist adding orange and it is divine - my co-workers basically ate them all within minutes... they are rich but very flavorful and lovely satisfying - you feel you had a very nice sweet treat...BTW you can make them any flavor you like maybe raspberry, cherry, caramel...etc..

hmmmm easy to make just need to be kept in a cool place - they were gone so fast, I had no chance to take pics - so I quickly took an image of the cookie tray :-)

Try and enjoy this classic!! Alissa

I found this recipe on here https://www.rockrecipes.com/chocolate-orange-nanaimo-bars/



Orange Chocolate Nanaimo Bars

Prep Time
25 mins
Cook Time
5 mins
Total Time
30 mins
Chocolate Orange Nanaimo Bars - a new recipe with a twist on the classic Canadian treat, the Nanaimo bar. Here the sweet center gets infused with tangy orange flavor.
Course: Cookies
Servings: 2 dozen
AuthorBarry C. Parsons


For the Base Layer
  • 3/4 cup butter
  • 1/3 cup sugar
  • 8 tbsp cocoa
  • 2 beaten eggs
  • 2 1/4 cups graham cracker crumbs
  • 3/4 cup fine or medium unsweetened coconut
  • 1/2 cup finely chopped walnuts
For the Orange Frosting Filling
  • 3/4 cup butter
  • 3 tbsp frozen orange juice concentrate
  • zest of one small orange finely minced
  • 3 cups icing sugar i.e., powdered sugar or confectioners sugar
  • 1/4 cup custard powder
  • 1 tbsp milk or enough to get it to a very thick but spreadable consistency
For the Chocolate Topping
  • 1 cup of chocolate chips
  • 2 tbsp butter
    To Prepare the Base Layer
    1. In a small saucepan, melt together the butter, sugar, and cocoa over low heat.
    2. Add the beaten egg and continue to cook, stirring constantly to fully cook the egg with the mixture resembling a soft scrambled egg texture.
    3. Add the graham crumbs, coconut, and walnuts.
    4. Mix together until well combined then, press into the bottom of a parchment paper lined 9×9 inch baking pan.
    To Prepare the Orange Frosting Filling
    1. With an electric mixer, beat together the butter, orange juice concentrate, zest, icing sugar custard powder, and milk until smooth.
    2. This frosting should be very stiff but spreadable. If you think it’s too thick, you may add a few drops of milk at a time to bring it to the right consistency. If it is too soft, add a little more icing sugar.
    3. Spread evenly over the bottom layer. Chill in the fridge for a couple of hours before adding the chocolate topping.
    TO Prepare the Chocolate Topping
    1. Melt together over low heat, just until the chocolate is melted, don’t overheat it.
    2. Spread quickly over the chilled frosted layer. Return to the fridge until the chocolate sets.

    3. Cut into squares or bars. These freeze very well.





      Kanadische Orangen Schokolade Nanaimo Riegel



      Vorbereitung
      25 mins
      Backzeit
      5 mins
      Total 
      30 mins

      24 Stück
      AutorBarry C. Parsons


      Basis
      • 3/4 Tasse Butter
      • 1/3 Tasse Zucker
      • 8 EL Kakao
      • 2 Eier verquirlt
      • 2 1/4 Tassen Volkornkekse, zerkrümelt
      • 3/4 Tasse Kokosraspel
      • 1/2 Tasse Wallnüsse feingehackt
      Füllung
      • 3/4 Tasse Butter
      • 3 EL Orangensaft frischgepresst
      • Orangenschale fein gerieben ( von 1 Orange)
      • 3 Tassen Puderzucker
      • 1/4 Tasse Vanillepuddingpulver
      • 1 EL Milch
      Schokoladenglasur
      • 1 Tasse Zartbitterschokolade feingehackt
      • 2 EL Butter oder Kokosfett
        Basis
        1. In einer kleinen Sauteuse Butter, Kakao und den Zucker schmelzen bei schwacher Hitze.
        2. Vorsichtig das verquirlte Ei unterrühren, ständig rühren damit das Ei nicht zu  Rührei wird - fertig wenn die Masse homogen ist. Vom Herd nehmen!!
        3. Kekskrümel, Kokosnuss und Walnüsse runterheben.
        4. Diese Masse in eine kleine quadratische Backform pressen und 5 min bei 180°C backen. Rausnehmen und auskühlen lassen.
        Orangen Füllung
        1. Mit einem Handmixer die weiche Butter, Orangensaft, Orangenabrieb, Puderzucker, Puddingpulver und Milch verrühren bis eine feste streichfähige Masse entsteht .
        2. Sollte die Mass zu steif geworden sein Tropfen von Milch dazugeben. Falls es zu weich ist mehr Puderzucker reinrühren.
        3. Gleichmäßig über den gebackenen Boden streichen und übernacht im Kühlschrank auskühlen lassen.
        Schokoladenglasur
        1. In einem Bainmarie Schokolade und Butter schmelzen unter rühren.
        2. Vorsichtig auf die gekühlte Orangenmasse streichen - gleichmäßig und wieder zurück in den Kühlschrank geben.
        3. In kleine Würfel oder Riegel schneiden vor dem Servieren! Im Kühlschrank aufbewahren.
          Kann gut eingefroren werden.

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