Lidia Bastianich Meatballs and Spaghetti – Authentic Italian Recipe | Lidia Bastianich Rezept: Saftige Fleischbällchen in Tomatensauce
Lidia Bastianich–Style Meatballs and Spaghetti (English)
Ingredients
For the meatballs:
-
1 lb (450 g) ground beef
-
½ lb (225 g) ground pork
-
2 eggs
-
1 cup breadcrumbs
-
½ cup grated Parmesan
-
2–3 garlic cloves, minced
-
¼ cup chopped parsley
-
Salt & pepper to taste
-
Olive oil for browning
For the sauce:
-
2 tbsp olive oil
-
1 small onion, finely chopped
-
2–3 garlic cloves, sliced
-
1 can (28 oz/800 g) crushed tomatoes
-
Salt & pepper
-
Fresh basil (optional)
For the pasta:
-
1 lb (450 g) spaghetti
-
Salt for the pasta water
Instructions
-
Make the meatballs:
In a bowl, mix beef, pork, eggs, breadcrumbs, Parmesan, garlic, parsley, salt, and pepper. Shape into balls. -
Brown the meatballs:
Heat olive oil in a large pan. Brown the meatballs on all sides, then set aside. -
Prepare the sauce:
In the same pan, add more oil if needed. Sauté onion until soft, add garlic, then stir in crushed tomatoes. Season with salt, pepper, and basil. -
Simmer:
Add the meatballs to the sauce. Cover and simmer for about 30 minutes, until cooked through and tender. -
Cook the spaghetti:
Boil in salted water until al dente, then drain. -
Serve:
Toss the spaghetti with some sauce and place meatballs on top. Sprinkle extra Parmesan.
Lidia Bastianich Rezept: Saftige Fleischbällchen in Tomatensauce
Zutaten
Für die Fleischbällchen:
-
450 g Rinderhack
-
225 g Schweinehack
-
2 Eier
-
1 Tasse Semmelbrösel
-
½ Tasse geriebener Parmesan
-
2–3 Knoblauchzehen, fein gehackt
-
¼ Tasse gehackte Petersilie
-
Salz und Pfeffer
-
Olivenöl zum Anbraten
Für die Sauce:
-
2 EL Olivenöl
-
1 kleine Zwiebel, fein gewürfelt
-
2–3 Knoblauchzehen, in Scheiben
-
1 Dose (800 g) gehackte Tomaten
-
Salz & Pfeffer
-
Frisches Basilikum (optional)
Für die Pasta:
-
450 g Spaghetti
-
Salz für das Kochwasser
Zubereitung
-
Fleischbällchen formen:
Rinderhack, Schweinehack, Eier, Semmelbrösel, Parmesan, Knoblauch, Petersilie, Salz und Pfeffer mischen und zu Bällchen formen. -
Anbraten:
Olivenöl erhitzen und die Fleischbällchen rundherum anbraten. Herausnehmen. -
Sauce zubereiten:
In derselben Pfanne Zwiebel anschwitzen, Knoblauch zugeben, dann die Tomaten einrühren. Mit Salz, Pfeffer und Basilikum würzen. -
Schmoren:
Fleischbällchen in die Sauce legen, abdecken und ca. 30 Minuten köcheln lassen. -
Spaghetti kochen:
In reichlich Salzwasser al dente kochen und abgießen. -
Servieren:
Spaghetti mit etwas Sauce mischen, Fleischbällchen daraufgeben und mit Parmesan bestreuen.


Comments
Post a Comment