Lidia Bastianich Meatballs and Spaghetti – Authentic Italian Recipe | Lidia Bastianich Rezept: Saftige Fleischbällchen in Tomatensauce


 

Lidia Bastianich–Style Meatballs and Spaghetti (English)

Ingredients

For the meatballs:

  • 1 lb (450 g) ground beef

  • ½ lb (225 g) ground pork

  • 2 eggs

  • 1 cup breadcrumbs

  • ½ cup grated Parmesan

  • 2–3 garlic cloves, minced

  • ¼ cup chopped parsley

  • Salt & pepper to taste

  • Olive oil for browning

For the sauce:

  • 2 tbsp olive oil

  • 1 small onion, finely chopped

  • 2–3 garlic cloves, sliced

  • 1 can (28 oz/800 g) crushed tomatoes

  • Salt & pepper

  • Fresh basil (optional)

For the pasta:

  • 1 lb (450 g) spaghetti

  • Salt for the pasta water


Instructions

  1. Make the meatballs:
    In a bowl, mix beef, pork, eggs, breadcrumbs, Parmesan, garlic, parsley, salt, and pepper. Shape into balls.

  2. Brown the meatballs:
    Heat olive oil in a large pan. Brown the meatballs on all sides, then set aside.

  3. Prepare the sauce:
    In the same pan, add more oil if needed. Sauté onion until soft, add garlic, then stir in crushed tomatoes. Season with salt, pepper, and basil.

  4. Simmer:
    Add the meatballs to the sauce. Cover and simmer for about 30 minutes, until cooked through and tender.

  5. Cook the spaghetti:
    Boil in salted water until al dente, then drain.

  6. Serve:
    Toss the spaghetti with some sauce and place meatballs on top. Sprinkle extra Parmesan.

 


Lidia Bastianich Rezept: Saftige Fleischbällchen in Tomatensauce

Zutaten

Für die Fleischbällchen:

  • 450 g Rinderhack

  • 225 g Schweinehack

  • 2 Eier

  • 1 Tasse Semmelbrösel

  • ½ Tasse geriebener Parmesan

  • 2–3 Knoblauchzehen, fein gehackt

  • ¼ Tasse gehackte Petersilie

  • Salz und Pfeffer

  • Olivenöl zum Anbraten

Für die Sauce:

  • 2 EL Olivenöl

  • 1 kleine Zwiebel, fein gewürfelt

  • 2–3 Knoblauchzehen, in Scheiben

  • 1 Dose (800 g) gehackte Tomaten

  • Salz & Pfeffer

  • Frisches Basilikum (optional)

Für die Pasta:

  • 450 g Spaghetti

  • Salz für das Kochwasser


Zubereitung

  1. Fleischbällchen formen:
    Rinderhack, Schweinehack, Eier, Semmelbrösel, Parmesan, Knoblauch, Petersilie, Salz und Pfeffer mischen und zu Bällchen formen.

  2. Anbraten:
    Olivenöl erhitzen und die Fleischbällchen rundherum anbraten. Herausnehmen.

  3. Sauce zubereiten:
    In derselben Pfanne Zwiebel anschwitzen, Knoblauch zugeben, dann die Tomaten einrühren. Mit Salz, Pfeffer und Basilikum würzen.

  4. Schmoren:
    Fleischbällchen in die Sauce legen, abdecken und ca. 30 Minuten köcheln lassen.

  5. Spaghetti kochen:
    In reichlich Salzwasser al dente kochen und abgießen.

  6. Servieren:
    Spaghetti mit etwas Sauce mischen, Fleischbällchen daraufgeben und mit Parmesan bestreuen.

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