Creamy Chicken Mushroom Spaghetti – Easy 20-Minute Comfort Pasta | Cremige Hühnchen-Pilz-Spaghetti mit Frühlingszwiebeln – Blitzschnelles Pastagericht

 




Creamy Chicken Mushroom Spaghetti with Green Onions – Easy 20-Minute Dinner

This creamy vegan chicken mushroom spaghetti with fresh green onions is a quick 20-minute dinner packed with flavor. Dairy-free, hearty, and perfect for busy weeknights.


Vegan Chicken Mushroom Spaghetti With Green Onions 

Ingredients (4 servings)

  • 12 oz (350 g) spaghetti

  • 2 tbsp olive oil

  • 1 onion, diced

  • 3 garlic cloves, minced

  • 10 oz (300 g) mushrooms, sliced

  • 1–2 cups vegan chicken pieces (or 1 can chickpeas)

  • 1 tsp Italian seasoning

  • 1 tsp smoked paprika

  • Salt + pepper

  • 1 tbsp soy sauce

  • 1 cup (240 ml) vegetable broth

  • 1 cup (240 ml) oat or soy cream

  • 1 tbsp nutritional yeast (optional)

  • 4 green onions, thinly sliced

  • Red pepper flakes (optional)

  • Fresh parsley (optional)

Instructions

  1. Cook spaghetti: Boil pasta in salted water until al dente. Reserve ½ cup pasta water, drain.

  2. Sauté mushrooms: Heat olive oil. Add diced onion and sauté 3 minutes. Add garlic and mushrooms; cook 5–7 minutes until golden.

  3. Add  chicken: Stir in chicken, soy sauce, paprika, and herbs. Cook 3 minutes.

  4. Create the sauce: Add broth and plant cream. Stir in nutritional yeast if using. Simmer 5–7 minutes until creamy.

  5. Combine: Toss pasta with the sauce. Add pasta water if needed to loosen.

  6. Finish with green onions: Stir half of the sliced green onions into the sauce; use the rest as garnish.

  7. Serve: Top with extra green onions, chili flakes, and parsley if desired.

     


    Cremige Chicken-Pilz-Spaghetti mit Frühlingszwiebeln – Blitzschnelles Pastagericht

    Cremige vegane Chicken-Pilz-Spaghetti mit frischen Frühlingszwiebeln – ein aromatisches 20-Minuten-Rezept, perfekt für ein schnelles, milchfreies Abendessen.


    Chicken-Pilz-Spaghetti mit Frühlingszwiebeln 

    Zutaten (für 4 Portionen)

    • Petersilie (optional)
    • 350 g Spaghetti

    • 2 EL Olivenöl

    • 1 Zwiebel, gewürfelt

    • 3 Knoblauchzehen, gehackt

    • 300 g Pilze, in Scheiben

    • 1–2 Tassen  Hähnchenstücke (oder 1 Dose Kichererbsen)

    • 1 TL italienische Kräuter

    • 1 TL geräuchertes Paprikapulver

    • Salz + Pfeffer

    • 1 EL Sojasauce

    • 240 ml Gemüsebrühe

    • 240 ml Hafer- oder Sojacreme

    • 1 EL Hefeflocken (optional)

    • 4 Frühlingszwiebeln, in Ringe geschnitten

    • Chiliflocken (optional)


Zubereitung

  1. Pasta kochen: Spaghetti in gut gesalzenem Wasser al dente kochen. ½ Tasse Nudelwasser aufheben, abgießen.

  2. Pilze anbraten: Öl erhitzen. Zwiebel 3 Min. anbraten, Knoblauch und Pilze zufügen und 5–7 Min. braten.

  3.  „Chicken“: Hühnchen, Sojasauce, Paprika und Kräuter einrühren. 3 Min. braten.

  4. Cremige Sauce: Brühe und Pflanzencreme zugeben, optional Hefeflocken einrühren. 5–7 Min. köcheln lassen.

  5. Vermengen: Spaghetti unterheben. Bei Bedarf etwas Nudelwasser zugeben.

  6. Mit Frühlingszwiebeln verfeinern: Die Hälfte der Frühlingszwiebeln unter die Sauce rühren, den Rest zum Garnieren nutzen.

  7. Servieren: Mit extra Frühlingszwiebeln, Chili und Petersilie bestreuen.



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