Korean Pajeon – Scallion Pancakes (Vegetable Korean Pancakes) | Koreanische Gemüsepfannkuchen einfach selbst gemacht

Korean Pajeon – Scallion Pancakes (Vegetable Korean Pancakes)

Fluffy, crispy-edged Korean pancakes filled with scallions and peppers. Perfect as a snack, light meal, or appetizer. Works with rice flour or regular flour. 

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Ingredients (Serves 3)

Batter
¾ cup all-purpose flour
¾ cup rice flour
1 cup water
1 large egg
1 tsp sesame oil
Salt to taste

Vegetables
6 scallions, quartered lengthwise, cut into 3-inch pieces
½ red bell pepper, in strips
½ yellow bell pepper, in strips
3 tbsp vegetable oil

Dipping Sauce

7 tbsp soy sauce
2 tbsp rice vinegar
½ tsp grated ginger
2 tsp toasted sesame seeds, crushed
½ tsp Korean chili flakes (gochugaru)
Pinch of sugar


Instructions

  1. Mix the flours and salt. Add the egg. Slowly pour in the water and whisk into a smooth batter. Stir in sesame oil. Rest 30 minutes.

  2. Heat 1 tbsp oil in a nonstick pan over medium-low. Scatter ⅓ of the scallions and peppers into the pan.

  3. Pour ⅓ of the batter over the vegetables. Cover and cook 5 minutes.

  4. Flip, cover again, and cook 3 minutes. Remove the lid and cook 2 more minutes until crisp.

  5. Repeat with remaining batter.

  6. Cut into squares and serve hot with dipping sauce.

Dipping Sauce

Mix all ingredients in a small bowl.


Make Ahead & Storage

• Batter: Refrigerate up to 24 hours (whisk before using).
• Leftover pancakes: Refrigerate 2 days. Reheat in a skillet for best texture.
• Freezing: Freeze cooked pancakes up to 1 month (reheat in oven or skillet).

Variants

• Seafood Pajeon: Add squid rings or small shrimp.
• Kimchi Pajeon: Add ½ cup chopped kimchi + 1 tbsp kimchi juice.
• Zucchini Pajeon: Add thinly sliced zucchini.
• No rice flour: Replace with regular flour for a slightly less crisp but still delicious result.

Pajeon – Koreanische Frühlingszwiebel-Pfannkuchen

Leicht, würzig, außen knusprig – ein beliebter koreanischer Snack, oft mit Gemüse oder Meeresfrüchten.

Zutaten (3–4 Portionen)

Teig
75 g Weizenmehl
75 g Reismehl
225 ml Wasser
1 großes Ei
1 TL Sesamöl
Salz

Gemüse
6 Frühlingszwiebeln, längs geviertelt, in 7-cm-Stücke geschnitten
½ rote Paprika in Streifen
½ gelbe Paprika in Streifen
3 EL Pflanzenöl

Essig-Dip

7 EL Sojasauce
2 EL Reisessig
½ TL geriebener Ingwer
2 TL gerösteter Sesam, zerstoßen
½ TL koreanisches Chilipulver
1 Prise Zucker


Zubereitung

  1. Beide Mehlsorten mit Salz mischen. Ei und Wasser einrühren, bis ein glatter Teig entsteht. Sesamöl zugeben und 30 Minuten ruhen lassen.

  2. 1 EL Öl in einer Pfanne (20 cm) erhitzen. Ein Drittel der Frühlingszwiebeln und Paprika verteilen.

  3. Ein Drittel des Teigs darübergeben, 5 Minuten zugedeckt backen.

  4. Wenden, erneut 3 Minuten zugedeckt backen. Deckel abnehmen, 2 Minuten knusprig backen.

  5. In Quadrate schneiden und mit Essig-Dip servieren.


Aufbewahrung & Vorbereitung

• Teig 24 Stunden im Kühlschrank haltbar.
• Fertige Pajeon 2 Tage im Kühlschrank. In der Pfanne wieder knusprig braten.
• Gut einfrierbar (1 Monat).

Varianten

• Meeresfrüchte-Pajeon mit Tintenfisch oder Garnelen.
• Kimchi-Pajeon mit ½ Tasse Kimchi.
• Ohne Reismehl: Nur Weizenmehl verwenden.

Comments

  1. I love your Korean recipes!
    I need your expert opinion: since years we prepare in summertime Korean Spare Ribbs on the grill. They are marinated in a spicy sauce with grounded pears. I forgot from where I got the recipe but I am not sure if this is an authentic Korean preparation.

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  2. Thank you Eline!

    maybe you can show me the recipe and i can tell you more but from what you have written it sounds pretty much authentic and i really like the nashi pear marinated ribs in that spicy sauce grilled on a charcoal grill!! Lovely to have you on my blog!! Cheers Alissa

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  3. Hallo Alissa,
    thanks for the german translation. :-)) Das ist wirklich großartig. Danke für deine vielen investierten Stunden...

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  4. Hallo Isi

    das mach ich doch gerne - ich hatte nicht geahnt das ich auch so viele deutsch Leser haben würde - aber ich werde nun alle vorhandenen Rezepte übersetzen und die neuen gleich zweisprachig eingeben. Alles Liebe Alissa

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  5. Alissa,

    die Marinade für die Ripperl besteht aus:
    Knoblauch, Schalotten, Ingwer,roten Chilies, Nashi Birne - alles fein gerieben, Sesamöl, Sojasauce. Im Rezept steht auch noch brauner Zucker, aber das ist mir zu süss, die Birne und Sajysauce reichen aus, um alles zu karmellisieren.

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  6. Hallo Eline,

    das ist ein koreanisches Rezept, es heisst Kalbi - es gehören allerdings noch geröstete Sesamsamen hinzu - aber das ist ja Geschmacksache (wie auch der Zucker). Da hätte ich jetzt richtig Lust drauf...das muss ich ganz bald mal wieder machen! Danke für die Erinnerung!
    LG Alissa

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  7. I love Korean pancakes. They are great for dinner, especially when the harvest from my vegetable patch is meager.

    carol

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  8. Hi Carol,
    how do you make your pancakes? I know there are so many variations and recipes... would love to see your recipe if you like sharing. Cheers and thanks for stopping by - Alissa

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