No-Bake Coconut Caramel Cashew Date Rice Krispie Treats | No-Bake Kokos-Karamell-Cashew-Dattel-Rice-Krispie-Schnitten

 


No-Bake Coconut Caramel Cashew Date Rice Krispie Treats 

Ingredients

  • 1 cup soft dates, pitted

  • 3 tablespoons coconut oil

  • 2 tablespoons maple syrup or honey

  • 1 teaspoon vanilla extract

  • 1 pinch salt

  • ½ cup roasted cashews, roughly chopped

  • 1 cup Rice Krispies or puffed rice cereal

  • ½ cup shredded coconut

  • Optional topping: melted dark chocolate or coconut flakes

Instructions

  1. Blend dates, coconut oil, maple syrup, vanilla, and salt until a smooth caramel-like paste forms.

  2. Transfer to a bowl and fold in cashews, Rice Krispies, and shredded coconut.

  3. Press the mixture firmly into a lined dish or small baking tray.

  4. For a topping, drizzle melted chocolate over the surface.

  5. Refrigerate for at least 1 hour until firm, then cut into squares or bars.

  6. Keep chilled until serving.


Storage 

  • Refrigerate in an airtight container for up to 1 week.

  • Freeze for up to 2 months; thaw in the fridge before eating.

  • Keep refrigerated because the coconut oil softens at room temperature.


Variants 

Nut-Free Version
Replace cashews with pumpkin seeds or sunflower seeds.

Crunchier Version
Add an extra ¼ cup Rice Krispies.

Chocolate Layer
Spread a full layer of melted dark chocolate on top before chilling.

Salted Caramel Style
Add a small pinch of flaky salt on top before refrigerating.

Tropical Version
Add dried mango or pineapple pieces to the mixture.

Extra Protein
Add 1 tablespoon of vanilla protein powder to the date caramel. 

 


 

No-Bake Kokos-Karamell-Cashew-Dattel-Rice-Krispie-Schnitten 

Zutaten

  • 1 Tasse weiche Datteln, entsteint

  • 3 Esslöffel Kokosöl

  • 2 Esslöffel Ahornsirup oder Honig

  • 1 Teelöffel Vanilleextrakt

  • 1 Prise Salz

  • ½ Tasse geröstete Cashews, grob gehackt

  • 1 Tasse Rice Krispies oder Puffreis

  • ½ Tasse Kokosraspeln

  • Optional: geschmolzene Zartbitterschokolade oder Kokoschips

Zubereitung

  1. Datteln, Kokosöl, Ahornsirup, Vanille und Salz zu einer glatten, karamellartigen Paste pürieren.

  2. In eine Schüssel geben und Cashews, Rice Krispies und Kokosraspeln unterheben.

  3. Die Masse fest in eine ausgelegte Form oder ein kleines Blech drücken.

  4. Optional mit geschmolzener Schokolade überziehen.

  5. Mindestens 1 Stunde im Kühlschrank fest werden lassen, danach in Stücke schneiden.

  6. Bis zum Servieren kühl lagern.


Aufbewahrung 

  • Im Kühlschrank in einem luftdichten Behälter bis zu 1 Woche haltbar.

  • Im Gefrierfach bis zu 2 Monate; zum Verzehr im Kühlschrank auftauen.

  • Im Kühlschrank lagern, da Kokosöl bei Raumtemperatur weich wird.


Varianten 

Nussfrei
Cashews durch Kürbis- oder Sonnenblumenkerne ersetzen.

Knuspriger
Weitere ¼ Tasse Rice Krispies hinzufügen.

Schokoladenschicht
Eine komplette Schicht geschmolzene dunkle Schokolade auftragen und fest werden lassen.

Salted-Caramel-Stil
Etwas grobes Salz auf die Oberfläche streuen.

Tropisch
Getrocknete Mango- oder Ananasstücke einarbeiten.

Proteinreich
1 Esslöffel Vanille-Proteinpulver in die Dattel-Karamell-Masse mischen.

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