Dubu-Jorim Korean Spicy Tofu Recipe | Koreanische Scharfe Tofu Pfanne


Dubu-Jorim – Korean Spicy Tofu 

Ingredients

  • 1 block firm tofu, drained and sliced

  • 1 tbsp neutral oil

  • 2 green onions, chopped

  • 1 garlic clove, minced

  • 1 tbsp gochugaru (Korean chili flakes)

  • 1 tbsp soy sauce

  • 1 tbsp sesame oil

  • 1 tsp sugar or honey

  • 2 tbsp water

  • Optional: sesame seeds

Instructions

  1. Pat tofu dry and pan-fry in oil until lightly browned on both sides.

  2. Mix soy sauce, gochugaru, garlic, sesame oil, sugar, and water.

  3. Pour the sauce over the tofu and simmer 3–5 minutes until it thickens.

  4. Add green onions and adjust seasoning to taste.

  5. Serve warm with rice or vegetables.

     

    Milder Version
    Use half the gochugaru or replace part of it with paprika for less heat.

    Extra Spicy
    Add a little gochujang or sliced fresh chili to the sauce.

    Saucy Version
    Increase water to 4–5 tablespoons to create more sauce for rice bowls.

    Crispy Tofu
    Coat tofu lightly in cornstarch before frying for a crisp exterior.

    Vegetable Add-Ins
    Add thinly sliced onion, zucchini, mushrooms, or spinach to simmer with the tofu.

    Sweet-Savory Style
    Increase sugar or honey slightly and add a splash of rice vinegar.

    Storage 

  6. Refrigerate in an airtight container for up to 3–4 days.

  7. Reheat gently in a pan; add a splash of water if the sauce thickens too much.

  8. Not recommended for freezing, as tofu changes texture.

  9. What to Serve With 

  10. Steamed rice (short-grain or jasmine)

  11. Kimchi or cucumber kimchi

  12. Sautéed spinach, bok choy, or bean sprouts

  13. Glass noodles or rice noodles

  14. A simple miso or doenjang soup

  15. As part of a Korean-style small-dish meal (banchan)



Dubu-Jorim – Koreanische Scharfe Tofu Pfanne 

Zutaten

  • 1 Block fester Tofu, abgetropft und in Scheiben

  • 1 EL neutrales Öl

  • 2 Frühlingszwiebeln, gehackt

  • 1 Knoblauchzehe, fein gehackt

  • 1 EL Gochugaru

  • 1 EL Sojasauce

  • 1 EL Sesamöl

  • 1 TL Zucker oder Honig

  • 2 EL Wasser

  • Optional: Sesamsamen

Zubereitung

  1. Tofu trocken tupfen und in Öl beidseitig goldbraun anbraten.

  2. Sojasauce, Gochugaru, Knoblauch, Sesamöl, Zucker und Wasser verrühren.

  3. Sauce über den Tofu gießen und 3–5 Minuten einkochen lassen.

  4. Frühlingszwiebeln einrühren und abschmecken.

  5. Warm mit Reis oder Gemüse servieren.

     

    Milde Variante
    Nur die Hälfte des Gochugaru verwenden oder teilweise durch Paprikapulver ersetzen.

    Extra Scharf
    Etwas Gochujang oder frische Chilischeiben zur Sauce geben.

    Mehr Sauce
    Wasser auf 4–5 Esslöffel erhöhen, ideal für Reisschalen.

    Knuspriger Tofu
    Tofu leicht in Stärke wenden und dann anbraten.

    Gemüsezugabe
    Zwiebeln, Zucchini, Pilze oder Spinat in der Sauce mitköcheln.

    Süß-Herzhaft
    Etwas mehr Zucker oder Honig plus einen Spritzer Reisessig hinzufügen.


    Aufbewahrung

  6. In einem luftdichten Behälter 3–4 Tage im Kühlschrank haltbar.

  7. Zum Aufwärmen in einer Pfanne erhitzen, bei Bedarf etwas Wasser zugeben.

  8. Einfrieren wird nicht empfohlen, da sich die Tofutextur verändert.

  9. Wozu Servieren 

  10. Gedämpfter Reis (Klebreis oder Jasminreis)

  11. Kimchi oder Gurken-Kimchi

  12. Gebratener Spinat, Pak Choi oder Sojabohnensprossen

  13. Glasnudeln oder Reisnudeln

  14. Eine einfache Miso- oder Doenjang-Suppe

  15. Als Teil eines koreanischen Beilagentellers (Banchan)

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