Delightful Libby's Pumpkin Pie without Crust (gluten free) **~** Traditioneller Kürbis Pie ohne Boden (glutenfrei)



CherryBlossom's Table Pumpkin Pie


Homemade GF Pumpkin Pie Crustless

for my son's birthday I had a guest that needed a gluten-free dessert and my son requested pumpkin pie so  - I made a version I found without a crust.. today I made it again as it is so easy to make and absolutely delicious. Very moist and dense. I added more spices and find it to be even zestier lol
Sadly I turned up the heat way too high in the oven the first 20 min so it browned too much this time I am soooo sorry the taste is still wonderful




The original Libby's Pumpkin Pudding or Crustless Pumpkin Pie



Makes: 8 servings
Ingredients
  • 3/4cup granulated sugar
  • 1teaspoon ground cinnamon
  • 1/2teaspoon salt
  • 1/2teaspoon ground ginger
  • 1/4teaspoon ground cloves
  • 2large eggs
  • 115-ounce can pumpkin purée
  • 112-ounce can evaporated milk
  • Whipped cream for serving (optional)
Directions
  1. Preheat oven to 350° F.
  2. Mix sugar, cinnamon, salt, ginger, and cloves in a small bowl. Beat eggs in a large bowl. Stir in pumpkin and sugar-spice mixture. Gradually stir in evaporated milk.
  3. Pour into a glass or ceramic baking dish. A good thing to know is that you can fill a baking dish deeper than a pie crust, but it’s best not to exceed a depth of about 1 1/2 inches. Baking times vary with depth, size, and type of baking dish, so you just have to watch and check (see note above). Bake until knife inserted near the center comes out clean. Cool on wire rack, then refrigerate overnight, until ready to serve. Serve with whipped cream.


Glutenfreier Kürbis Pie


Super einfacher und köstlicher Kürbiskuchen ohne Boden - glutenfrei! Dieser Pie ist ganz locker und leicht eher die Konsistenz wie ein Pudding.
Eine Abkürzung die wir zum Glück jetzt auch in Deutschland haben ist Hokkaido Kürbispüree in Dosen von Rewe - ist das nicht toll und es funktioniert super in diesem Kuchen. Ich habe immer ein paar Dosen da! Dieser Pie ist so locker und würzig un schmeckt wunderbar mit Eis oder Schlagsahne. Es ist ein traditionelles Dessert in den USA und Canada in der Herbstzeit und besonders für Erntedank. Ich liebe diesen Kuchen die Ganze Herbst- Winterzeit.

  • 3/4Tasse unraffinierter Zucker
  • 1TL gemahlener Zimt
  • 1/2TL Salz
  • 1/2 TL gemahlener Ingwer
  • 1/4 TL gemahlene Nelken
  • 2 große Eier
  • 425 g Kürbispüree (Dose Rewe)
  • 340 gKondesmilch 10%
  • Schlagsahne zum Servieren  (optional)

  1. Ofen auf 180°C vorheizen.
  2. Mische Zucker, Zimt, Salz, Ingwer und Nelken in einer kleinen Schale zusammen ( ich gebe immer noch ein Päckchen Vanillezucker und eine Prise schwarzen Pfeffer dazu. Verrühre die Eier in einer großen Schüssel und gebe die Zuckermischung und das Kürbispüree dazu - gut verrühren. Langsam Kondensmilch reinrühren.
  3. Die Mischung in eine gefettete runde Quicheform oder Pieform geben und ca. 55 Minuten backen. Komplett auskühlen lassen und mit etwas Schlagsahne servieren.

    Wird traditionell an Thanksgiving und in der Herbstzeit als Dessert in den USA und Canada serviert
Beste Grüße
Alissa


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