Instant Pot Pumpkin Puree ( Easy) no peeling, Instant Pot Kürbispüree ohne Schälen






Instant Pot Pumpkin Puree in a Flash









I found this terrific recipe or tip how to steam a pumpkin in the instant pot to make pies, soups you name it with out the hassel of peeling... i tell you i have peeled my fair share of pumpkins and a helpful tip a few years back was to put the pumpkin in the microwave for a bit to make it a bit easier to peel and get through the pumpkin... i have cut myself severely trying to half a pumpkin two times so i was a little hesitant last night making my favorit pumpkin soup for a party i am hosting today... and the universe must have conspired and send me to a link making pumpkin puree in the instant pot no peeling... great i thought now how is this going to work... will the pumkin even fit -lol

AND WOW was i in for a surprise... it works like a charm - the second pumpkin the peel already fell of in the instant pot


So it is sooo simple . the process removing seeds, stem and skin is done AFTER cooking - this makes it soooo easy and effortless.

The pumkin is soft as butter after steaming - your want to try now - just follow the intructions

You choose a pumpkin that fits the size of your instant pot! You put in the trivet and you put in the pumpking upside down so the stem points down trough the trivet and you can close the lid later... before you add the lid you add 1,5 cups water. place the lid on and love.Set on release naturally valve to sealing ( do not use release valve). Press manual settings, cooking time 15 Min. When the pressure valve drops remove lid and with a hamburger spatula remove pumpkin - be careful its slippery.

Cut open, remove seeds, stem and peel and cut up in chunks to fit your food processor - put in food processer with 1/2 cup water and puree 15 seconds - its a snap really!!

You can freeze the puree - you can use it to make pies, cakes, muffins, soups , baby food - endless possibilities.


I used Hokkaido Pumpkin and a Musquee Pumpkin

So happy i found it!

Thank you for your great tip - here is the link to the recipe https://www.apinchofhealthy.com/instant-pot-pumpkin-puree/







Kürbisbrei oder Püree aus dem Instant Pot ohne Schälen!!


Ich habe in den letzten Jahren unendlich viele Kürbisse geschält und gekocht für Kuchen, Pies, Suppe oder Brei... ich habe mich zweimal so schwer in die Hand geschnitten das ich mittlerweile nur noch Hokkaido Kürbisse verwendet hatte um das Schälen zu vermeiden...

Heute habe ich Gäste zum Essen und möchte gerne meine Süßkartoffel Kürbis Suppe machen... und irgendwie hat mich das Universeum durch Zufall einen genialen Tip finden lassen wie ich den Kürbis dämpfe im Instant Pot und Püree herstellen kann ohne schölen... ok dachte ich wird schon klappen und habe einen Muskatkürbis als erstes versucht.


Es geht wie folgt in den Instant Pot den Untersetzer setzen und der Kürbis Kopf/ Stil nach unten einsetzen mit einer Tasse Wasser. Den Instant Pot aut Manual setzen und 15 Min und auf natürliches Entdampfen.
Nach 15 Min habe ich sobald das Venitl natürlich den Dampf rausgelassen hat und gesunken ist den Deckel geöffnet und den Kürbis mit zwei Pfannenwendern rausgehoben und die Schale ist fast von alleine abgefallen - wahnsinn... dann habe ich den Kürbis aufgeschnitten, die erne entfernt, den Kürbis gewürfelt in meine Küchenmaschine, püriert.. fertig... ich werde es nie wieder anders machen... mit sen Süßkartoffeln bin ich genauso verfahren die habe ich dann einfach aus der Schale gedrückt... so simple!!!

Heute abend gibt es die beste Kürbissuppe



Gordon Ramsey Tangy Chops.... Würzige Kotletts Gordon Ramsey

Hey friends I did this in 2010 and just forgot to publish this lol--- so here it is after a few years of sleeping This is a lovely chop a...