Instant Pot Pumpkin Puree ( Easy) no peeling! ~~~***~~~ Instant Pot Methode für schnellen Kürbispüree ohne Schälen!
Instant Pot Pumpkin Puree in a Flash
I found this terrific recipe or tip how to steam a pumpkin in the instant pot to make pies, soups you name it without the hassle of peeling... I tell you I have peeled my fair share of pumpkins and a helpful tip a few years back was to put the pumpkin in the microwave for a bit to make it a bit easier to peel and get through the pumpkin... I have cut myself severely trying to half a pumpkin two times so i was a little hesitant last night making my favorite pumpkin soup for a party I am hosting today... and the universe must have conspired and sent me to a link making pumpkin puree in the instant pot no peeling... great i thought now how is this going to work... will the pumpkin even fit -lolAND WOW was i in for a surprise... it works like a charm - the second pumpkin the peel already fell of in the instant pot
So it is sooo simple. the process removing seeds, stem and skin is done AFTER cooking - this makes it soooo easy and effortless.
The pumpkin is soft as butter after steaming - your want to try now - just follow the instructions
You choose a pumpkin that fits the size of your instant pot! You put in the trivet and you put in the pumpkin upside down so the stem points down through the trivet and you can close the lid later... before you add the lid you add 1,5 cups water. place the lid on and love. Set on release naturally valve to sealing ( do not use release valve). Press manual settings, cooking time 15 Min. When the pressure valve drops remove the lid and with a hamburger spatula remove pumpkin - be careful its slippery.
Cut open, remove seeds, stem and peel and cut up in chunks to fit your food processor - put in food processor with 1/2 cup water and puree 15 seconds - its a snap really!!
You can freeze the puree - you can use it to make pies, cakes, muffins, soups, baby food - endless possibilities.
I used Hokkaido Pumpkin and a Musquee Pumpkin
So happy I found it!
Thank you for your great tip - here is the link to the recipe https://www.apinchofhealthy.com/instant-pot-pumpkin-puree/
Kürbisbrei oder Püree
aus dem Instant Pot ohne Schälen!!
Ich habe in den letzten Jahren unendlich viele Kürbisse geschält und gekocht für Kuchen, Pies, Suppe oder Brei... ich habe mich zweimal so schwer in die Hand geschnitten das ich mittlerweile nur noch Hokkaido Kürbisse verwendet hatte um das Schälen zu vermeiden...
Heute habe ich Gäste zum Essen und möchte gerne meine Süßkartoffel Kürbis Suppe machen... und irgendwie hat mich das Universeum durch Zufall einen genialen Tip finden lassen wie ich den Kürbis dämpfe im Instant Pot und Püree herstellen kann ohne schölen... ok dachte ich wird schon klappen und habe einen Muskatkürbis als erstes versucht.
Methode:
Es geht wie folgt in den Instant Pot den Untersetzer setzen und der Kürbis Kopf/ Stil nach unten einsetzen mit einer Tasse Wasser.
Den Instant Pot aut Manual setzen und 15 Min und auf natürliches Entdampfen.
Nach 15 Min habe ich sobald das Venitl natürlich den Dampf rausgelassen hat und gesunken ist den Deckel geöffnet und den Kürbis mit zwei Pfannenwendern rausgehoben und die Schale ist fast von alleine abgefallen - wahnsinn... dann habe ich den Kürbis aufgeschnitten, die erne entfernt, den Kürbis gewürfelt in meine Küchenmaschine, püriert.. fertig... ich werde es nie wieder anders machen... mit sen Süßkartoffeln bin ich genauso verfahren die habe ich dann einfach aus der Schale gedrückt... so simple!!!
Heute abend gibt es die beste Kürbissuppe
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