Potato Spinach Curry ~~**~~ Kartoffel Spinat Curry


 Hello Friends,

today i want to share a vegan curry with you that is easy, very pungent and comforting. You can serve this with sticky rice, naan bread or roti - you can omit the chickpeas and serve it with a meat dish as a side... very versatile - try and make it your own

Potato Spinach Curry

  • 1 tsp oil
  • 1/2 tsp  cumin seeds
  • 1/2 tsp coriander seeds or mustard seeds
  • 1 green chili ,thinly sliced
  • 4 cloves of garlic thinly sliced
  • 1/2 tsp turmeric
  • 1/2 tsp paprika
  • 3 medium potatoes , peeled and cubed (white or yukon gold)
  • 1/2 tsp salt
  • 1 medium tomato chopped
  • 1/4 cup (4 g) chopped cilantro
  • 1 cup (236.59 ml) water
  • 5 oz (141.75 g) spinach baby or chopped
  • cayenne or pepper flakes for garnish
  • lemon juice for garnish

Instructions

  • Heat oil over medium heat. Add seeds and cook until well toasted. (For oil free, dry roast the seeds over medium heat until fragrant, then add 2 tbsp water or broth and proceed. )
  • Add the chili and garlic and reduce heat to medium low. Cook until golden, you can also add in 1/4 cup cooked onion here.
  • Add the turmeric and paprika and mix in. Add the potatoes and toss well for a few seconds.
  • Add tomatoes, cilantro, salt and 1 cup water. Mix well, cover and cook for 12 to 14 mins or until potatoes are tender.( You can add some cooked chickpeas at this point to make it into a meal)
  • Add in the spinach in 2 batches, cover and wilt. then mix in, add a dash of salt and cover and cook for another minute. Taste and adjust salt and flavor. You can also add in some garam masala or curry powder
  • Serve with flatbread or rice. Store: Refrigerate for upto 3 days.
    Yields: 4 people
     


Kartoffel Spinat Curry

    1 TL Öl
    1/2 TL Kreuzkümmelsamen
    1/2 TL Koriandersamen oder Senfkörner
    1 grüne Chili, in dünne Scheiben geschnitten
    4 Knoblauchzehen in dünne Scheiben geschnitten
    1/2 TL Kurkuma
    1/2 TL Paprika
    3 mittelgroße Kartoffeln, geschält und gewürfelt 
    1/2 TL Salz
    1 mittelgroße Tomate gehackt
    1/4 Tasse (4 g) gehackter Koriander
    1 Tasse (236,59 ml) Wasser
    5 oz (141,75 g) Spinat Baby, gehackt, oder TK Blattspinat
    Cayenne- oder Pfefferflocken zum Garnieren
    Zitronensaft zum Garnieren

4 Personen Anweisungen Öl bei mittlerer Hitze erhitzen. Fügen Sie Samen hinzu und kochen Sie,
    bis sie gut geröstet sind. (Für ölfreies, rösten Sie die Samen bei mittlerer Hitze
    trocken, bis sie duften, fügen Sie dann 2 EL Wasser oder Brühe hinzu und fahren Sie fort.) Chili und Knoblauch dazugeben und Hitze auf mittlere Stufe reduzieren.
    Golden kochen, Sie können hier auch 1/4 Tasse gekochte Zwiebel hinzufügen. Kurkuma und Paprika dazugeben und untermischen. 
    Die Kartoffeln dazugeben und einige Sekunden gut schwenken.
    Tomaten, Koriander, Salz und 1 Tasse Wasser hinzufügen. Gut mischen, zudecken und 
    12 bis 14 Minuten kochen lassen oder bis die Kartoffeln weich sind.
(Sie können an dieser Stelle einige gekochte Kichererbsen hinzufügen,
um eine Mahlzeit daraus zu machen) Den Spinat in 2 Portionen dazugeben, zudecken und zusammenfallen lassen.
    Dann unterrühren, eine Prise Salz hinzufügen und zugedeckt eine weitere Minute kochen
    lassen. Abschmecken und Salz und Geschmack anpassen.
    Du kannst auch etwas Garam Masala oder Currypulver hinzufügen
Mit Fladenbrot oder Reis servieren.

    Lagerung: Bis zu 3 Tage kühl lagern.

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