Persian Cutlet - Spicy Lentil Potato Meatballs (vegan) ~~~***~~~ Persische Kotlet - würzige Linsen Kartoffel Bällchen (vegan)




Vegan Persian Cutlet (Kotlet)


Traditionally, Kotlet are made with ground beef and potatoes. To make this vegan a very smart persion women created them with lentils and omitting the eggs as a binder. She surprised everyone with her plant-based cutlets one day, and i am delighted as i found her recipe online and they taste wonderful. Enjoy this with minty cucumber yoghurt, a nice salad, Persion rice or other Persian side dishes - you will love it i am manking them again today

Serves or Makes: 12

  • 1 1/ 2 cups peeled and boiled potatoes
  • 1 3/ 4 cups lentils, cooked, (We use canned, pre-cooked lentils. But if you are using dried lentils, 1 cup of dried lentils is the equivalent of 1 ¾ cups cooked lentils)
  • 3/ 4 cups breadcrumbs
  • 2 cloves garlic, minced
  • 1 grated onion
  • 1 tablespoon minced parsley
  • 1/ 2 teaspoons turmeric
  • Salt and pepper, to taste
  • Extra virgin olive oill


    To serve: pita bread, Persian pickles, tomatoes, fresh herbs (such as basil, cilantro, mint, and/or parsley), cucumbers, and radishes. Persian Rice...

    Step 1

    Squeeze out juice from grated onion in a paper towel. Try to get as much of the liquid out as possible to ensure the cutlets don’t fall apart.

    Step 2

    Mash potatoes and let cool to room temperature.

    Step 3

    Combine the potatoes and lentils. Mash them together with your hands until they are well incorporated.

    Step 4

    To the potato-and-lentil mixture, add the breadcrumbs, onions, garlic, parsley, turmeric and salt & pepper, to taste.

    Step 5

    Form the mixture into oval-shaped patties.

    Step 6

    Fry patties on medium-high heat for 6-7 minutes on reach side, or until patties become a deep brown.

    Step 7

    Arrange the patties on a baking rack placed over a paper towel-lined baking sheet. This method will drain the patties of their excess oil while ensuring maximum crispiness. Alternatively, you can arrange the patties over a paper towel-lined plate.

    Step 8

    Sprinkle the patties with salt and enjoy!




 



Veganes persisches Schnitzel (Kotlet) 


 Kotlet werden traditionell aus Rinderhackfleisch und Kartoffeln hergestellt. Um diesen Veganer zu einer sehr klugen Persion zu machen, kreierten Frauen sie mit Linsen und ließen die Eier als Bindemittel weg. Sie überraschte eines Tages alle mit ihren Schnitzeln auf pflanzlicher Basis, und ich freue mich, als ich ihr Rezept online fand und sie wunderbar schmecken. Genießen Sie dies mit Minz-Gurken-Joghurt, einem schönen Salat, Persion-Reis oder anderen persischen Beilagen - Sie werden es lieben, ich mache sie heute wieder
Serviert oder macht: 12

    1 1/2 Tassen geschälte und gekochte Kartoffeln
    1 3/4 Tassen Linsen, gekocht, (Wir verwenden vorgekochte Linsen in Dosen. Wenn Sie jedoch getrocknete Linsen verwenden, entspricht 1 Tasse getrocknete Linsen 1 ¾ Tassen gekochten Linsen.)
    3/4 Tassen Semmelbrösel
    2 Knoblauchzehen, gehackt
    1 geriebene Zwiebel
    1 Esslöffel gehackte Petersilie
    1/2 Teelöffel Kurkuma
    Salz und Pfeffer nach Geschmack
    Natives Olivenöl extra


    Zum Servieren: Fladenbrot, persische Gurken, Tomaten, frische Kräuter (wie Basilikum, Koriander, Minze und / oder Petersilie), Gurken und Radieschen. Persischer Reis ...
    
Schritt 1 Saft aus geriebenen Zwiebeln in einem Papiertuch auspressen. Versuchen Sie, so viel Flüssigkeit wie möglich herauszuholen, um sicherzustellen, dass die Schnitzel nicht auseinander fallen. Schritt 2 Kartoffeln zerdrücken und auf Raumtemperatur abkühlen lassen. Schritt 3 Kombinieren Sie die Kartoffeln und Linsen. Zerdrücke sie mit deinen Händen, bis sie gut eingearbeitet sind. Schritt 4 Fügen Sie der Kartoffel-Linsen-Mischung die Semmelbrösel, Zwiebeln, Knoblauch, Petersilie, Kurkuma und Salz & Pfeffer hinzu, um zu schmecken. Schritt 5 Formen Sie die Mischung zu ovalen Pastetchen. Schritt 6 Braten Sie die Pastetchen bei mittlerer bis hoher Hitze 6-7 Minuten lang auf der Reichweite oder bis die Pastetchen tiefbraun werden. Schritt 7 Ordnen Sie die Pastetchen auf einem Backblech über einem mit Papiertüchern ausgekleideten Backblech an. Diese Methode entleert die Pastetchen von ihrem überschüssigen Öl und sorgt gleichzeitig für maximale Knusprigkeit. Alternativ können Sie die Pastetchen über einem mit Papiertüchern ausgekleideten Teller anordnen. Schritt 8 Die Pastetchen mit Salz bestreuen und genießen!

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