Crunchy Coleslaw with Peanuts – Classic KFC Style with a Twist | Amerikanischer Krautsalat mit Erdnüssen – Knuspriger Coleslaw wie bei KFC

slaw, two ways | the weekend gourmande
TOH IMAGE

Crunchy Coleslaw with Peanuts

By Alissa | Wandering Taste

Hi Guys,

Back in 2013, while on a business trip to Cincinnati, Ohio, I had the most wonderful coleslaw with peanuts — it was creamy, tangy, and had this amazing crunch that made it unforgettable.

When I got back home, I tried to recreate it — and this version comes pretty close! It reminds me of the classic KFC-style coleslaw, just with a twist: the crunch of roasted peanuts.

It’s one of those salads you can make all year round, and it pairs beautifully with grilled meats, BBQ, or roasted dishes. We’ve had it with pulled pork, roasted beef, or even on a burger. It’s always a hit.

If you’re in the mood for something a little different — try this!

Enjoy,
Alissa


Crunchy Coleslaw with Peanuts

Ingredients

  • 1 cup (8 ounces) reduced-fat sour cream

  • ½ cup fat-free mayonnaise

  • 1 tablespoon sugar

  • 1 tablespoon tarragon vinegar

  • ½ teaspoon salt

  • ¼ teaspoon white pepper

  • 4 cups finely chopped cabbage

  • 1 cup finely chopped carrot

  • 1 cup chopped celery

  • ¼ cup finely chopped onion

  • ¼ cup chopped green pepper

  • ¼ cup finely chopped cucumber

  • ½ cup chopped peanuts (unsalted or lightly salted)

Instructions

  1. In a small bowl, whisk together sour cream, mayonnaise, sugar, vinegar, salt, and pepper until smooth.

  2. In a large bowl, combine cabbage, carrot, celery, onion, green pepper, and cucumber.

  3. Pour the dressing over the vegetables and toss well to coat.

  4. Sprinkle with chopped peanuts before serving.

  5. Optional: add a pinch of celery seeds for extra flavor.

Nutrition (per ¾ cup):
121 calories | 7g fat (2g saturated) | 12mg cholesterol | 323mg sodium | 14g carbs | 3g fiber | 4g protein



Amerikanischer Krautsalat mit Erdnüssen

Von Alissa | Wandering Taste

Hallo Freunde,

Ich habe diesen Salat 2013 während einer Dienstreise in Cincinnati (USA) kennengelernt – eine Art amerikanischer Krautsalat mit Erdnüssen, leicht süß-sauer und wunderbar cremig.

Wieder zuhause wollte ich ihn unbedingt nachmachen – und ich muss sagen, es schmeckt fast genauso wie damals! Der Salat erinnert an den berühmten KFC Coleslaw, aber die Erdnüsse machen ihn besonders.

Er passt perfekt zu BBQ-Gerichten, gegrilltem Fleisch, Pulled Pork oder Braten und ist das ganze Jahr über ein toller Beilagensalat.

Viel Freude beim Ausprobieren!
Alissa


Amerikanischer Krautsalat mit Erdnüssen

Zutaten

  • 1 Tasse saure Sahne

  • ½ Tasse Mayonnaise

  • 1 EL Zucker

  • 1 EL Estragonessig

  • ½ TL Salz (z. B. Maldon)

  • ¼ TL weißer Pfeffer

  • 4 Tassen fein gehobelter Weißkohl

  • 1 Tasse fein geriebene Karotten

  • 1 Tasse feingehobelte Selleriestangen

  • ¼ Tasse fein geriebene Zwiebel

  • ¼ Tasse fein gehackte Paprika

  • ¼ Tasse gehobelte Gurke

  • ½ Tasse gehackte ungeröstete Erdnüsse

Zubereitung

  1. In einer Schüssel saure Sahne, Mayonnaise, Zucker, Essig, Salz, Pfeffer und etwas Selleriesamen verrühren.

  2. Das Gemüse in eine große Schüssel geben und mit der Sauce gut vermischen.

  3. Zum Schluss mit den gehackten Erdnüssen bestreuen.

Comments