Walnut Mandarin Orange Chicken Salad ~~**~~ Geflügelsalat mit Mandarinen und Walnüssen



Hello Friends,

made some Chicken Broth in my Instant Pot today and used the meat to make a wonderful Chicken salad that is in my family for many generations on the Canadian/ British side.

we have several recipes for chicken salad that is one that is wonderful and there is another one I will post another time its made with grapes.

I highly recommend this for any party or if you want to make nice sandwiches - especially pretty in a fresh croissant!

Enjoy

MANDARIN ORANGE WALNUT CHICKEN SALAD


2 lbs shredded cooked chicken meat
1 small can mandarin oranges
1/2 cup real mayonnaise
2 tbsp Dijon Mustard
1 tsp celery seeds or chopped fresh celery 1/2 cup ( i adore celery but most in my German family don't)
Salt and Lemon Pepper
1/2 cup walnuts chopped and toasted

Combine chopped chicken, chopped celery, mayo, mustard, salt, and pepper. Stir until combined. Add mandarin oranges then gently stir. Refrigerate for 1 hour at least or overnight. Will keep in the fridge for about 3 days if it lasts that long.

Tip: we sometimes instead of or celery adds freshly ground ginger or instead or mandarine oranges grapes seedless and quartered.



MANDARINE WALNUSS GEFLÜGELSALAT nach Alissa


1 Kilo Hühnchen Fleisch, gekocht zerrupft
1 kleine Dose Mandarinen
1/2 Tasse Mayonnaise
2 EL Dijon Senf
1 TL Selleriesamen oder eine halbe Tasse feingehakte Selleriestange
Salz und Pfeffer
1/2 Tasse Walnüsse, geröstet und gehackt

Alle Zutaten bis auf die Mandarinen in einer Schale vermischen, vorsichtig die Mandarinen unterheben. Anschließend mindestens eine Stunde kaltstellen oder über Nacht. Hält bis zu 3 Tagen im Kühlschrank

Super lecker auf einem Croissants das längsaufgeschnitten ist.

Tip: anstelle der Mandarinen sind auch Trauben wunderbar in diesem Salat und anstelle des Selleries frisch geriebener Ingwer.

Comments