Tasty Sunday Pancakes Gluten Free **~~** Amerikanische Pfannekuchen glutenfrei



 

Tasty Gluten Free Pancakes

very soft and fluffy American style pancakes - taste is good - close to the real thing very close but that is a matter of what kind of gluten-free flour blend you use! They keep well I let the dough stand for 4 hours in the fridge and still great to use I also let the pancakes sit and get cold ate a bite of those  - wonderful!

Makes 3-4 pancakes


1 cup gluten-free flour mix
2 tbsp melted butter, ghee or oil

2 eggs room temperature
1 cup milk ( i use almond milk or oat milk)
1 dash of salt

mix together till well combined, lump-free and smooth. Let sit 10 min.

Prepare pancakes as usual and serve with syrup, fruit, nut butter etc...
**Vegan Version
leave out the egg and butter - use oil and nut milk or soymilk and a replacement for 2 eggs 








Glutenfreie Pfannkuchen

Ergibt 3-4 Pfannkuchen
Zubereitung 20 Min.

Diese Amerikanischen Pfannenkuchen schmecken fast wie normale Variante  - die besten die ich bisher probiert habe - glutenfrei ist nicht immer so schmackhaft ;-) aber diese Mehlmischung kann ich nur empfehlen - ich habe Sie auch für Kekse verwendet etc. Wunderbar. Neulich habe ich einen 1/4 TL Zimt in die Teigmischung gegeben das hat den glutenfreien Geschmack weggenommen!!
110 g Bauckhof Mehl-Mix Universal
2 EL Öl oder zerlassene Butter
2 Eier
250 ml Milch
1 Prise Salz

Oder vegan:
110 g Bauckhof Mehl-Mix Universal
250 ml Sojadrink
1 Prise Salz
1 EL Zucker
  • glutenfrei
  • hefefrei
  • weizenfrei
  • vegan
  • laktosefrei
  • eifrei
Zubereitung
Alle Zutaten zu einem glatten Teig rühren und 10 Min. quellen lassen.
Zu Pfannkuchen ausbraten.
Als Topping sind Früchte, Nussbutter, Sirup, Schokoladencreme, Marmelade lecker!

Comments