Gluten-Free Chocolate Chip Cookies -**- Glutenfreie Schokoladen Chip Kekse

 

GLUTEN FREE CHOCOLATE CHIP COOKIES


very chewy soft flavorful chocolate chip cookies - you will never know they are gluten-free. And the raw dough is soooo goood :-)


Makes 24 small cookies

Total Time 4 1/2 hours - dough needs to be chilled


2 1/2 cup gluten free flour blend

1/2 tsp xantham gum ( unless it is already part of your flour blend please check)

1 tsp baking soda

1 tsp salt


blend together set aside


2 oz cream cheese ( i use organic)

3/4 cup melted butter

1 cup soft brown sugar

1/2 cup white sugar ( i used birch sugar)

1 1/2 tsp vanilla extract

2 egg yolks ( room temp)

In a bowl of your mixer, place the cream cheese, then pour butter over it, add sugar and mix medium speed 3 minutes using the paddle attachment.
Add vanilla and egg yolks one at a time, mixing low medium speed until well combined.
Add the flour mix beating low so it is just combined.



2 cups chocolate chips ( i use semi-sweet)

Blend in the chocolate chips and cover the bowl with saran wrap and chill 4 hours or up to 4 days in the fridge. Preheat oven to 375°F and prepare a sheet with parchment paper.

When ready to bake set the dough on the counter in the bowl to soften about 30 min. Form walnut size balls and bake 11-12 Min.

Cool on wire rack.


 Glutenfreie Chocolate Chip Cookies

weiche sanfte köstliche Kekse die nicht ahnen lassen das sie glutenfrei sind :-)

Zubereitung, Kühlen und Backen 4 1/2 Stunden

Macht ca. 24 Kekse


2 1/2 Tassen glutenfreies Mehl - ich verwende Bauck

1/2 TL Xantam Gum ( außer es ist bereits in der Mischung enthalten)

1 TL Natron

1 TL Salz

vermischen in einer Schale und zur Seite Stellen


50 Gramm Frischkäse

3/4 Tasse Butter, geschmolzen

2 Eigelb, Zimmertemperatur

1 Tasse brauner weicher Zucker

1/2 Tasse weißer Zucker

1 Päckchen Bourbon Vanille Zucker


die oben genannten Zutaten in einer Schüssel verrühren mit einem Handrührgerät.
Dann 2 Tassen Schokoladentropfen hinzufügen und abgedeckt im Kühlschrank 4 Std ruhen lassen. Kann bis zu 4 Tage im Kühlschrank aufbewahrt werden

Wenn Sie bereit sind zu backen - den Teig 30 Min auf Zimmertemperatur bringen. Den Ofen auf 180° vorheizen und ein Backblech mit Backpapier auslegen.

Den Teig in kleine Bällchen formen und auf das Backblech legen - ca 12 pro Blech und dann ca 11-12 Min backen. Komplett auskühlen lassen und in einer Blechdose aufbewahren.

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