Gluten-Free Chocolate Chip Cookies -**- Glutenfreie Schokoladen Chip Kekse
GLUTEN FREE CHOCOLATE CHIP COOKIES
very chewy soft flavorful chocolate chip cookies - you will never know they are gluten-free. And the raw dough is soooo goood :-)
Makes 24 small cookies
Total Time 4 1/2 hours - dough needs to be chilled
2 1/2 cup gluten free flour blend
1/2 tsp xantham gum ( unless it is already part of your flour blend please check)
1 tsp baking soda
1 tsp salt
blend together set aside
2 oz cream cheese ( i use organic)
3/4 cup melted butter
1 cup soft brown sugar
1/2 cup white sugar ( i used birch sugar)
1 1/2 tsp vanilla extract
2 egg yolks ( room temp)
In a bowl of your mixer, place the cream cheese, then pour butter over it, add sugar and mix medium speed 3 minutes using the paddle attachment.
Add vanilla and egg yolks one at a time, mixing low medium speed until well combined.
Add the flour mix beating low so it is just combined.
2 cups chocolate chips ( i use semi-sweet)
Blend in the chocolate chips and cover the bowl with saran wrap and chill 4 hours or up to 4 days in the fridge. Preheat oven to 375°F and prepare a sheet with parchment paper.
When ready to bake set the dough on the counter in the bowl to soften about 30 min. Form walnut size balls and bake 11-12 Min.
Cool on wire rack.
Glutenfreie Chocolate Chip Cookies
weiche sanfte köstliche Kekse die nicht ahnen lassen das sie glutenfrei sind :-)Zubereitung, Kühlen und Backen 4 1/2 Stunden
Macht ca. 24 Kekse
2 1/2 Tassen glutenfreies Mehl - ich verwende Bauck
1/2 TL Xantam Gum ( außer es ist bereits in der Mischung enthalten)
1 TL Natron
1 TL Salz
vermischen in einer Schale und zur Seite Stellen
50 Gramm Frischkäse
3/4 Tasse Butter, geschmolzen
2 Eigelb, Zimmertemperatur
1 Tasse brauner weicher Zucker
1/2 Tasse weißer Zucker
1 Päckchen Bourbon Vanille Zucker
die oben genannten Zutaten in einer Schüssel verrühren mit einem Handrührgerät.
Dann 2 Tassen Schokoladentropfen hinzufügen und abgedeckt im Kühlschrank 4 Std ruhen lassen. Kann bis zu 4 Tage im Kühlschrank aufbewahrt werden
Wenn Sie bereit sind zu backen - den Teig 30 Min auf Zimmertemperatur bringen. Den Ofen auf 180° vorheizen und ein Backblech mit Backpapier auslegen.
Den Teig in kleine Bällchen formen und auf das Backblech legen - ca 12 pro Blech und dann ca 11-12 Min backen. Komplett auskühlen lassen und in einer Blechdose aufbewahren.
Comments
Post a Comment