German Braised Cucumbers with Meatballs *~~* Schmorgurke mit Fleischbällchen





Hello Guys

this is a wonderful traditional old school German dish - so delicate and easy.. a friend of mine gave me this recipe in 2012 and I have made it several times but never blogged it... I hope you enjoy this as much as we do it tastes also nice with boiled potatoes!

Enjoy



German Braised Cucumbers with Meatballs
4 Servings

Prep Time 20 Min
Cooking Time 20 Min

500 g of ground meat ( veal, beef or pork)
40 g of breadcrumbs gf
1 onion, hacked

2 eggs 
Salt
Pepper
60 g of herb-flavored butter
1 onion, chopped
1 kg of cucumbers, peeled, cut in 2-cm-thick discs
4 tablespoons of vinegar (white wine vinegar)
350 ml cream
100 ml vegetable broth
1 tsp corn starch
1 dill, chopped
Salt
Pepper

Preparation
Turn ground meat, breadcrumbs, onion, eggs, salt, and pepper to a smooth dough. From it 12 - 14 minced meatballs.

Melt the herb-flavored butter in a pan and sauté the onion, add cucumber discs and briefly cook. Add vinegar and cook a few mins. Take cucumbers with the skimmer from the pot.

Add cream and vegetable broth to the same pot, also spices, minced meatballs and cook 10 minutes mildly. Add cucumbers again and let simmer 10 - 15 minutes, bind with corn starch, taste and sprinkle with fresh dill.



Liebe Freunde

hierbei handelt es sich um ein Rezept von Chefkoch - Lust auf Schmorgurke hat mir Christin Jordan gemacht in 2012 mit einem tollen Post in Facebook! Gerne teile ich das Rezept mit Euch ich bin leider nie dazu gekommen das zu bloggen!




Schmorgurken mit Hackbällchen

Verfasser: Corela1 auf Chefkoch

Zutaten für 4 Portionen:

500 gGehacktes, gemischt
40 gSemmelbrösel
1Zwiebel(n), gehackt
2Ei(er)
Salz
Pfeffer
60 gKräuterbutter
1Zwiebel(n), gehackt
1 kgSchmorgurke(n), geschält, in 2 cm dicke Scheiben geschnitten
4 ELEssig (Weißweinessig)
350 mlSahne
100 mlGemüsefond
1 TLSpeisestärke
1 BundDill, geschnitten
Salz
Pfeffer


Beilage: Kartoffeln oder BaguetteGehacktes, Semmelbrösel, Zwiebel, Eier, Salz und Pfeffer zu einem geschmeidigen Teig verarbeiten. Daraus 12 - 14 Hackbällchen formen. 

Die Kräuterbutter auslassen, die Zwiebel andünsten, Gurkenscheiben zufügen und kurz mitdünsten. Mit Essig ablöschen. Gurken mit der Schaumkelle aus dem Topf nehmen.

Sahne und Gemüsefond angießen, würzen, Hackbällchen zufügen und 10 Minuten mild garen. Gurken wieder zufügen und weitere 10 - 15 Minuten leise köcheln, mit Speisestärke binden, abschmecken und Dill unterheben.
Arbeitszeit:ca. 20 Min.

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