Chocolate Marshmallow Cups – Sweet, Easy & Kid-Approved | Schoko-Marshmallow Cups – Einfach & Himmlisch



Chocolate Marshmallow Cups – Sweet, Easy & Kid-Approved

Quick, no-bake chocolate marshmallow cups with peanut butter — like homemade Reese’s, fun for kids to make and dangerously delicious!


Hello Friends,

I made these last weekend — super easy — honestly, even a child could do it!
Arlene, my son loves you — he and his friends completely cleaned the tin last night while watching football. I guess I’ll be making these again soon 🤣

This recipe came from my old cooking forum back in 2005, and it’s still one of those foolproof, nostalgic treats I always come back to. They taste just like Reese’s Peanut Butter Cups but with a soft marshmallow surprise at the bottom.

Next time, I’ll line the muffin tin with paper cups and make sure the chocolate mixture goes all the way down to the bottom — lesson learned!

You can easily play with this recipe: try almond butter, cookie bits, dried cranberries, nuts, or even coconut flakes. Have fun with it — and let me know your favorite version!

Enjoy and happy snacking,
Alissa

Recipe Source: Arelabs (Taste of Home, 2005)


Chocolate Marshmallow Cups

Course: Dessert / No-Bake Treat
Cuisine: American
Prep Time: 15 minutes
Chill Time: 1 hour
Servings: 24


Ingredients

  • 1 pkg mini marshmallows

  • 1 cup crunchy peanut butter

  • 1 (12-oz) pkg chocolate chips (semi-sweet or milk chocolate)

  • 1 stick margarine (or butter)


Instructions

  1. Line a 24-cup muffin tin with paper liners.

  2. Place 8 mini marshmallows into the bottom of each liner.

  3. In a medium saucepan over low heat, melt together chocolate chips, peanut butter, and margarine, stirring often until smooth.

  4. Spoon the chocolate mixture evenly over the marshmallows.

  5. Chill in the refrigerator until firm, about 1 hour.

Store in an airtight container in the fridge — if they last that long!



Schoko-Marshmallow Cups – Einfach & Himmlisch


Schnelle Schoko-Marshmallow Cups mit Erdnussbutter – wie kleine Reese’s Cups, perfekt zum Mitnehmen oder als Party-Snack.


Hallo Freunde,

Ich habe letztes Wochenende wieder etwas Neues ausprobiert – diese einfachen, aber köstlichen Schokotaler mit Erdnussbutter.
Das Rezept stammt aus einem amerikanischen Kochforum, in dem ich 2005 aktiv war – von meiner Freundin Arlene.

Sie schmecken wie Reese’s Peanut Butter Cups, aber mit einer weichen Marshmallow-Schicht unten – einfach himmlisch!

Mein Sohn und seine Freunde haben beim Football-Schauen die ganze Dose aufgegessen und mir nur Komplimente dagelassen 🤣
Ich glaube, ich muss bald Nachschub machen!

Tipp: Nächstes Mal werde ich Papierförmchen verwenden, damit man sie besser herausbekommt und die Schokolade schön bis zum Boden läuft.

Man kann das Rezept wunderbar variieren: mit Nüssen, Keksstückchen, Cranberries oder anderer Nussbutter.

Viel Spaß beim Ausprobieren!
Alissa


Zutaten

  • 1 Päckchen Mini-Marshmallows

  • 1 Tasse Erdnussbutter (crunchy)

  • 350 g Zartbitterschokolade

  • 125 g Kokosfett (oder Butter)


Zubereitung

  1. Muffinblech mit Papierförmchen auslegen.

  2. Jeweils 8 Mini-Marshmallows auf den Boden legen.

  3. Über einem Wasserbad Schokolade, Erdnussbutter und Kokosfett schmelzen, glatt rühren.

  4. Die Schokomasse mit einem Löffel über die Marshmallows geben.

  5. Im Kühlschrank vollständig auskühlen und fest werden lassen.

Tipp: Im Sommer am besten kühl aufbewahren – sie schmelzen leicht!

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