Chocolate Marshmallow Cups – Sweet, Easy & Kid-Approved | Schoko-Marshmallow Cups – Einfach & Himmlisch
Chocolate Marshmallow Cups – Sweet, Easy & Kid-Approved
Quick, no-bake chocolate marshmallow cups with peanut butter — like homemade Reese’s, fun for kids to make and dangerously delicious!
Hello Friends,
I made these last weekend — super easy — honestly, even a child could do it!
Arlene, my son loves you — he and his friends completely cleaned the tin last night while watching football. I guess I’ll be making these again soon 🤣
This recipe came from my old cooking forum back in 2005, and it’s still one of those foolproof, nostalgic treats I always come back to. They taste just like Reese’s Peanut Butter Cups but with a soft marshmallow surprise at the bottom.
Next time, I’ll line the muffin tin with paper cups and make sure the chocolate mixture goes all the way down to the bottom — lesson learned!
You can easily play with this recipe: try almond butter, cookie bits, dried cranberries, nuts, or even coconut flakes. Have fun with it — and let me know your favorite version!
Enjoy and happy snacking,
Alissa
Recipe Source: Arelabs (Taste of Home, 2005)
Chocolate Marshmallow Cups
Course: Dessert / No-Bake Treat
Cuisine: American
Prep Time: 15 minutes
Chill Time: 1 hour
Servings: 24
Ingredients
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1 pkg mini marshmallows
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1 cup crunchy peanut butter
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1 (12-oz) pkg chocolate chips (semi-sweet or milk chocolate)
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1 stick margarine (or butter)
Instructions
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Line a 24-cup muffin tin with paper liners.
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Place 8 mini marshmallows into the bottom of each liner.
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In a medium saucepan over low heat, melt together chocolate chips, peanut butter, and margarine, stirring often until smooth.
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Spoon the chocolate mixture evenly over the marshmallows.
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Chill in the refrigerator until firm, about 1 hour.
Store in an airtight container in the fridge — if they last that long!
Schoko-Marshmallow Cups – Einfach & Himmlisch
Schnelle Schoko-Marshmallow Cups mit Erdnussbutter – wie kleine Reese’s Cups, perfekt zum Mitnehmen oder als Party-Snack.
Hallo Freunde,
Ich habe letztes Wochenende wieder etwas Neues ausprobiert – diese einfachen, aber köstlichen Schokotaler mit Erdnussbutter.
Das Rezept stammt aus einem amerikanischen Kochforum, in dem ich 2005 aktiv war – von meiner Freundin Arlene.
Sie schmecken wie Reese’s Peanut Butter Cups, aber mit einer weichen Marshmallow-Schicht unten – einfach himmlisch!
Mein Sohn und seine Freunde haben beim Football-Schauen die ganze Dose aufgegessen und mir nur Komplimente dagelassen 🤣
Ich glaube, ich muss bald Nachschub machen!
Tipp: Nächstes Mal werde ich Papierförmchen verwenden, damit man sie besser herausbekommt und die Schokolade schön bis zum Boden läuft.
Man kann das Rezept wunderbar variieren: mit Nüssen, Keksstückchen, Cranberries oder anderer Nussbutter.
Viel Spaß beim Ausprobieren!
Alissa
Zutaten
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1 Päckchen Mini-Marshmallows
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1 Tasse Erdnussbutter (crunchy)
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350 g Zartbitterschokolade
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125 g Kokosfett (oder Butter)
Zubereitung
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Muffinblech mit Papierförmchen auslegen.
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Jeweils 8 Mini-Marshmallows auf den Boden legen.
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Über einem Wasserbad Schokolade, Erdnussbutter und Kokosfett schmelzen, glatt rühren.
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Die Schokomasse mit einem Löffel über die Marshmallows geben.
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Im Kühlschrank vollständig auskühlen und fest werden lassen.
Tipp: Im Sommer am besten kühl aufbewahren – sie schmelzen leicht!

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