Lemon Cake – the moistest you have ever tried | Der saftigste Zitronenkuchen
Lemon Cake – the moistest you have ever tried
I have been away for quite a while due to work and missed you all. I kept cooking and baking, but I didn’t have the energy to blog. That will change now, and it feels good to be back. Today I’m sharing a lemon cake I have made many times, with or without poppy seeds. Let me know if you try it. You can even turn it into a poke cake.
Lemon Cake – Ingredients
2 organic lemons
4 eggs
1 cup neutral oil
3/4 cup sugar
1 tablespoon vanilla
3/4 cup orange juice
2 1/2 cups cake flour
4 teaspoons baking powder
1 small pinch of salt
Instructions
Cream the oil, sugar, and eggs together until light. Add the vanilla and orange juice and mix until creamy. Gradually add the sifted flour, baking powder, and salt. Mix until combined. Pour the batter into a greased loaf pan and bake at 350°F for 50–60 minutes.
Once baked, poke a few holes into the warm cake. Prepare a glaze by mixing 2 cups powdered sugar with about 2 tablespoons orange juice and drizzle over the cake.

Saftiger Zitronenkuchen
(Deutsch)
Ich war eine lange Zeit nicht mehr hier und habe euch wirklich vermisst. Viele Freunde haben mich ermutigt, endlich wieder zu bloggen. Ich werde es nun wieder tun, allerdings etwas reduzierter im Text, da viele Leser laut einer Umfrage lieber direkt zum Rezept kommen.
Hier ist der saftigste Zitronenkuchen, den ich heute bei dem Sturm gebacken habe. Unglaublich, wie windig es war.
Zutaten
2 Bio-Zitronen
4 Eier
200 ml Öl
150 g Zucker
1 Päckchen Vanillezucker
200 ml Orangensaft
300 g Mehl
1 Päckchen Backpulver
1 Prise Salz
Zubereitung
Zitronen heiß abspülen, die Schale fein abreiben und den Saft auspressen. Backofen auf 180 °C vorheizen. Eine Kastenform einfetten. Eier mit Zucker und Vanillezucker etwa 4 Minuten schaumig schlagen. Öl mit 6 EL Zitronensaft und dem Orangensaft verrühren und unter die Ei-Zucker-Masse rühren. Mehl, Salz und Backpulver mischen und zusammen mit der Zitronenschale unterheben. Teig in die Form füllen und 50–60 Minuten backen.
Für den Guss Puderzucker mit etwa 4 EL Zitronensaft glatt rühren und auf dem ausgekühlten Kuchen verteilen.


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