Walnut Pumpkin Bread ~~~***~~~ Walnuss-Kürbisbrot


Pumpkin Bread

Traditional recipe - with a fruity spicy flavor - great for breakfast -lightly warmed... with butter and honey

1-2/3 cups all-purpose flour
1/2 cups sugar
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon ground cinnamon
3/4 teaspoon salt
1/2 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon ground nutmeg
1/4 teaspoon ground cloves
2 eggs
1 cup canned pumpkin
1/2 cup canola oil
1/2 cup water
1/2 cup chopped walnuts
1/2 cup raisins, optional

In a large small bowl, combine the flour, sugar, baking soda cinnamon, salt, baking powder, nutmeg, and cloves. In a small bowl, whisk the eggs, pumpkin, oil, and water. Stir into dry ingredients just until moistened. Fold in walnuts and raisins if desired.

Pour into a greased 9-in. x 5-in. loaf pan. Bake at 350° for 65-70 minutes or until a toothpick inserted in the center comes out clean. Cool in pan for 10 minutes before removing to a wire rack. Yield: 1 loaf (16 slices).


Nutrition Facts: 1 serving (1 slice) equals 219 calories, 10 g fat (1 g saturated fat), 27 mg cholesterol, 211 mg sodium, 31 g carbohydrate, 1 g fiber, 3 g protein.




Amerikanisches Kürbisbrot

Einfaches, traditionellen würziges Rezept - ähnlich wie ein Bananenbrot - 
schmeckt großartig zum Frühstück leicht aufgewärmt mit Butter und Honig
1-2 / 3 Tassen Allzweckmehl 1/2 Tassen Zucker 1 Teelöffel Backpulver 1 Teelöffel gemahlener Zimt 3/4 Teelöffel Salz 1/2 Teelöffel Backpulver 1/2 Teelöffel gemahlene Muskatnuss 1/4 Teelöffel gemahlene Nelken 2 Eier 1 Tasse Kürbis (aus der Dose gibt es beim Rewe) 1/2 Tasse Rapsöl 1/2 Tasse Wasser 1/2 Tasse gehackte Walnüsse 1/2 Tasse Rosinen oder Datteln, optional Mehl, Zucker, Backpulver, Zimt, Salz, Backpulver, Muskatnuss und Nelken
in einer großen kleinen Schüssel vermengen. Eier, Kürbis, Öl und Wasser in einer kleinen
Schüssel verquirlen. In trockene Zutaten einrühren, bis sie angefeuchtet sind.
Auf Wunsch Walnüsse und Rosinen unterheben. Gießen Sie in eine gefettete Kastenform.
Bei 180 ° 65-70 Minuten backen oder bis ein in der
Mitte eingesetzter Zahnstocher sauber herauskommt.
In der Form 10 Minuten abkühlen lassen, bevor sie auf einen Rost gestellt werden.

Menge 1 Laib (16 Scheiben).

Comments