Authentic New York Push Cart Onion Sauce For Hot Dogs | New Yorker Hot-Dog-Zwiebelsauce („Push Cart Onion Sauce“)


New York Hot Dog With Classic Onion Sauce, A Bite Of The Big Apple ...

New York Push Cart Onion Sauce for Hot Dogs

This classic New York–style Push Cart Onion Sauce is the iconic topping found on street-cart hot dogs across the city. Sweet, tangy, lightly spiced, and irresistibly soft, these braised onions turn any hot dog into a true NYC-style experience. Also delicious as a sauce for ribs, burgers, sausages, or even meatloaf.


Ingredients

  • 2 onions, sliced into 1/4-inch rings

  • 2 tbsp vegetable oil (or olive oil)

  • 1/4 cup ketchup

  • Pinch of cinnamon

  • Pinch of chili powder

  • Dash of hot sauce

  • Salt, to taste

  • 1 cup water


Instructions

  1. Sauté onions
    Heat the oil in a skillet over medium heat. Add sliced onions and sauté for about 7 minutes, until softened and lightly golden.

  2. Add flavorings
    Stir in ketchup, cinnamon, chili powder, hot sauce, and salt.

  3. Simmer
    Add the water, bring to a boil, then reduce heat and simmer 10 minutes, or longer for a thicker, richer sauce.

  4. Serve
    Spoon generously over hot dogs or store in the fridge for up to 4 days. The flavor deepens beautifully overnight.


Uses

  • Classic topping for New York–style hot dogs

  • Sauce base for ribs or pulled pork

  • Glaze for meatloaf

  • Topping for burgers or grilled sausages


 

New Yorker Hot-Dog-Zwiebelsauce („Push Cart Onion Sauce“)

Diese würzig-süßliche Zwiebelsauce ist ein echter Klassiker der New Yorker Straßenküche. Die weich geschmorten Zwiebeln mit leichter Schärfe und feiner Würze machen jeden Hot Dog zu einem originalen NYC-Erlebnis. Auch als Grill- oder Fleischsauce hervorragend geeignet.


Zutaten

  • 2 Zwiebeln, in 0,5 cm Ringe geschnitten

  • 2 EL Pflanzenöl (oder Olivenöl)

  • 60 ml Ketchup

  • 1 Prise Zimt

  • 1 Prise Chilipulver

  • Etwas Hot Sauce

  • Salz nach Geschmack

  • 250 ml Wasser


Zubereitung

  1. Zwiebeln anbraten
    Öl in einer Pfanne erhitzen. Die Zwiebeln ca. 7 Minuten goldgelb anbraten.

  2. Würzen
    Ketchup, Zimt, Chilipulver, Hot Sauce und Salz einrühren.

  3. Schmoren
    Wasser zugeben, aufkochen und dann 10 Minuten sanft köcheln lassen.
    Für eine dickere, intensivere Sauce einfach länger einkochen.

  4. Servieren
    Über Hot Dogs löffeln oder bis zu 4 Tage im Kühlschrank aufbewahren – am nächsten Tag schmeckt sie sogar noch besser.


Verwendungsideen

  • Klassisch für Hot Dogs

  • Basis für Rippchen oder Pulled Pork

  • Sauce für Hackbraten

  • Topping für Burger oder Bratwürste




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