German Stollen Confection ~~~***~~~ Himmlisches Stollen Konfekt
German Stollen Confectionery
lovely Christmas pastry - a bite-size stollen - a wonderful German treat you can easily make in your own home - please use the best ingredients for tasty result and please make every step as stated in the recipe for the best outcome - worth the wait - I love this so much - Alissa
Ingredients
3/4 cups raisins
3/4 cups cranberries
1/2 cups orange peel
1/4 cups lemon peel
3/4 almond (s),
chopped
4 tbsp rum
For the dough: (pre-dough)
3 cups flour
2 teaspoons of
cinnamon
1/4 cups of sugar
1/2 cup of milk
1 cube of fresh yeast or 2 1/4 tsp active dry yeast
For the dough:
(butter and sugar mixture)
1 cup butter
1 cup powdered
sugar
4 tbsp almond (s),
chopped
4 tbsp powdered sugar
2 tbsp Amaretto
Aside from that:
1 1/3 cup butter,
(important!)
1 1/3 cup powdered
sugar
Pour the rum over the raisins, orange peel, and almonds and cover, and let steep.
Sift the flour,
salt, sugar, and spices into a bowl, mix together and make a well in the center.
Pour the milk into this recess and crumble the yeast into it. Mix the milk and yeast
gently and cover and let rise in a warm place for 15 minutes. Meanwhile, stir the 1 cup butter with 1 cup powdered sugar until frothy.
Finely grind the 4 tbsp almonds
with 4 tbsp of powdered sugar in a blender and add enough amaretto to form a
thickened mass. Mix this with the butter and powdered sugar mixture. First mix the
pre-dough with the rest of the flour, then mix in the butter-sugar mixture and
the pickled fruits. Cover and let rise for another 30 minutes. Shape the dough
into thick rolls and cut each 2 cm long piece. Place the confectionery at a
distance of approx. 2 cm on baking sheets lined with baking paper and cover the
baking sheets for another 10 minutes. Then bake in the
preheated oven for about 15 minutes at 375° F top/bottom heat till golden brown at the edges - check and bake a bit longer if necessary.
Meanwhile, melt 1 1/3 cup butter. Turn the confectionery pieces in the melted butter while they are
still hot and then toss them in powdered sugar until they are completely
covered. Let cool down on
cake racks lined with baking paper.
Then close the Stollen Confectionery in
airtight cans and let it steep for at least two weeks.
Himmlisches Stollenkonfekt
Stollenverführung im Pralinenformat - alina1st von Chefkoch
Großartiges Rezept - etwas aufwendiger als andere Weihnachtsplätzchen aber so Wert - bitte keinen Schritt auslassen! Freue mich dieses köstliche Weihnachtsrezept mit Euch teilen zu können
250 g Rosinen
100 g Orangeat
75 g Mandel(n), gehackt
40 ml Rum
Für den Teig: (Vorteig)
500 g Mehl
2 TL Zimt
50 g Zucker
125 ml Milch
1 Würfel Hefe
Für den Teig: (Butter-Zucker-Masse)
200 g Butter
125 g Puderzucker
25 g Mandel(n), gehackte
25 g Puderzucker
2 EL Amaretto
Außerdem:
300 g Butter, (wichtig!)
300 g Puderzucker
Zubereitung
Rosinen, Orangeat und Mandeln mit dem Rum begießen und zugedeckt durchziehen lassen.
Mehl, Salz, Zucker und Gewürze in eine Schüssel sieben, vermischen und in die Mitte eine Vertiefung drücken. Die Milch in diese Vertiefung gießen und die Hefe hineinkrümeln. Milch und Hefe leicht verrühren und zugedeckt an einem warmen Ort 15 Minuten gehen lassen.
Währenddessen die 200 g Butter mit 150 g Puderzucker schaumig rühren. Die Mandeln mit 25 g Puderzucker im Mixer fein zermahlen und so viel Amaretto zugeben, bis eine gebundene Masse entsteht. Diese mit der Butter-Puderzucker-Masse verrühren.
Den Vorteig erst mit restlichem Mehl vermischen, dann die Butter-Zucker-Masse und die eingelegten Früchte untermengen. Noch einmal ca. 30 Minuten zugedeckt gehen lassen.
Aus dem Teig finderdicke Rollen formen und davon immer 2 cm lange Stücke schneiden. Das Konfekt mit ca. 2 cm Abstand auf mit Backpapier ausgelegtes Bleche legen und auf den Blechen abgedeckt noch einmal 10 Minuten gehen lassen.
Dann im vorgeheizten Ofen etwa 15 Minuten bei 200 °C Ober-/Unterhitze backen.
Währenddessen 300 g Butter schmelzen. Die Konfektstücke noch heiß in der flüssigen Butter wenden und sie dann in Puderzucker wälzen, bis sie ganz bedeckt sind.
Auf mit Backpapier ausgelegten Kuchenrosten abkühlen lassen. Danach das Stollenkonfekt in luftdichten Dosen verschließen und mindestens zwei Wochen durchziehen lassen.
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