Tangerine Sauce for Seafood or Fish ~~~***~~~ Clementinen Sosse zu Fisch oder Meeresfrüchten

Clementinen - Vanille - Sauce

This is a sauce I made a few years back trying a new recipe to go with fish or seafood especially clams are wonderful! It may sound sweet and awkward to you but open up - it is so tasty and compliments especially white fish or seafood so nicely..

Tangerine Vanilla Sauce


2Clementine(n), organic
1Vanilla Bean scrape out the seeds
¼ TSPClementine zest
1 TBSPButter, cubed chilled
1 DashFleur de Sel
¼ TSPRhum, white

Prep time. 10 Min.cooking ca. 10 Min.  Yield 2 Servings
Heat the juice of one clementine in a small pot on low heat. Reduce till syrupy should leave 2 tbsp syrup. Remove from stove add vanilla, rum, and the zest, stir with a wire whip and add cold butter till creamy and salt slightly, serve immediately on a nice piece of white fish, shrimp or clams. or put in the fridge to use later.

Clementinen - Vanille - Sauce

Clementinen - Vanille - Sauce

herrliche erfrischende Sauce zu Meeresfrüchten, besonders Jakobsmuscheln oder Fisch
2Clementine(n), unbehandelt
1Vanilleschote(n) (Tahiti), Mark ausgekratzt
¼ TLClementine(n) - Zesten
1 ELButter, kalt in kleinen Würfeln
1 Prise(n)Meersalz oder Fleur de Sel
¼ TLRum, weißen


Zubereitung

Arbeitszeit ca. 10 Min.Gesamtzeit ca. 10 Min.
Den Saft der Clementine in einer Stielkasserolle über niedriger Flamme erhitzen und einreduzieren bis er sirupartig ist - es bleiben ca. 2 EL übrig! Vom Herd nehmen, das Vanillemark, Rum und Zesten einrühren und die eiskalten Butter mit dem Schneebesen schnell einschlagen. Leicht salzen - servieren oder in den Kühlschrank geben und später verwenden.

Passt hervorragend zu Jakobsmuscheln, Shrimps oder Fisch....

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