Tangerine Sauce for Seafood or Fish ~~~***~~~ Clementinen Sosse zu Fisch oder Meeresfrüchten
This is a sauce I made a few years back trying a new recipe to go with fish or seafood especially clams are wonderful! It may sound sweet and awkward to you but open up - it is so tasty and compliments especially white fish or seafood so nicely..
Tangerine Vanilla Sauce
2 | Clementine(n), organic |
1 | Vanilla Bean scrape out the seeds |
¼ TSP | Clementine zest |
1 TBSP | Butter, cubed chilled |
1 Dash | Fleur de Sel |
¼ TSP | Rhum, white |
Prep time. 10 Min. cooking ca. 10 Min. Yield 2 Servings
Heat the juice of one clementine in a small pot on low heat. Reduce till syrupy should leave 2 tbsp syrup. Remove from stove add vanilla, rum, and the zest, stir with a wire whip and add cold butter till creamy and salt slightly, serve immediately on a nice piece of white fish, shrimp or clams. or put in the fridge to use later.
Clementinen - Vanille - Sauce
herrliche erfrischende Sauce zu Meeresfrüchten, besonders Jakobsmuscheln oder Fisch
2 | Clementine(n), unbehandelt |
1 | Vanilleschote(n) (Tahiti), Mark ausgekratzt |
¼ TL | Clementine(n) - Zesten |
1 EL | Butter, kalt in kleinen Würfeln |
1 Prise(n) | Meersalz oder Fleur de Sel |
¼ TL | Rum, weißenZubereitungArbeitszeit ca. 10 Min. Gesamtzeit ca. 10 Min.
Den Saft der Clementine in einer Stielkasserolle über niedriger Flamme erhitzen und einreduzieren bis er sirupartig ist - es bleiben ca. 2 EL übrig! Vom Herd nehmen, das Vanillemark, Rum und Zesten einrühren und die eiskalten Butter mit dem Schneebesen schnell einschlagen. Leicht salzen - servieren oder in den Kühlschrank geben und später verwenden.
Passt hervorragend zu Jakobsmuscheln, Shrimps oder Fisch.... |
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