Maple Glazed Carrots ****~~~**** Glasierte Karotten mit Ahornsirup

Glazed Carrots made with brown sugar or honey, then roasted so you get the most amazing caramelised edges and toffee-like glaze! Quick, easy carrot side. | Recipe Tin Eats

Glasierte Karotten mit Ahornsirup - Maple Glazed Carrots

Canadian recipe
12   carrots, peeled and cut in finger length pieces
   vegetable broth 
1 Tbsp    maple syrup or honey
knob    Butter

dash

    salt
dash    nutmeg
dash    orange zest
dash     parsley finely chopped



Prep Time 15 Min. Cooking ca. 15 Min.

Heat water in a pot with the dry granules of vegetable broth and add the uncooked carrots. cook them on medium till they have a little bite, remove the cooking water.
Put the carrots back into the pot add butter, orange zest, maple syrup, nutmeg and salt and pepper to your taste toss caramelize and serve.




Glazed Carrots made with brown sugar or honey, then roasted so you get the most amazing caramelised edges and toffee-like glaze! Quick, easy carrot side. | Recipe Tin Eats




Glasierte Karotten mit Ahornsirup - Maple Glazed Carrots

kanadisches Rezept
12Karotte(n)
Gemüsebrühe, instant
etwasAhornsirup oder Honig
etwasButter
1 Prise(n)
Salz
etwasMuskat
etwasOrangenschale (Zesten)
etwasPetersilie, glatte, fein gehackt



Arbeitszeit ca. 15 Min.Gesamtzeit ca. 15 Min.

Karotten schälen und in Scheiben schneiden.
In Wasser mit etwas Gemüsebrühe weich kochen und sehr gut abgießen.
Etwas Ahornsirup, Orangezesten und Butter darüber geben und gut mischen.
Mit Salz, Pfeffer und Muskatnuss abschmecken mit Petersilie garnieren.





Comments