Caprese Bacon Ciabatta Sandwich - Caprese BaconCiabatta Brötchen Chefkoch
This sandwich is a fantastic sandwich I have found on the Internet made it, translated and posted in a German cooking community Chefkoch - Images are by Chefkoch - and I got published on the cover of the magazine and featured inside... you really have to try it
Enjoy Alissa
Caprese Bacon Ciabatta Sandwich
Source: Rebecca Williams of Goldsboro, N.C.
Grand-Prize Winner of Creative Sandwiches Recipe Contest
Posted by twinkle30
2 medium tomatoes, sliced thin
Salt
1 tablespoon extra-virgin olive oil
1 tablespoon balsamic vinegar
1 loaf ciabatta or Italian bread
1 1/3 cups packed fresh basil
1/3 cup mayonnaise
2 teaspoons lemon juice
1 garlic clove, minced
1/8 teaspoon hot sauce
8 slices bacon, cooked until crisp, drained, and crumbled
4 romaine lettuce leaves
8 ounces fresh mozzarella, sliced thin
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Place tomato slices on several layers of paper towels and sprinkle with ½ teaspoon salt.
Let sit for 15 minutes and then press with additional paper towels to extract excess moisture.
Mix oil and vinegar together in a small bowl. Set aside. Slice bread in half horizontally and use
fingers to remove and discard all but a ½ inch of interior crumb.
Puree 1 cup basil leaves, mayonnaise, lemon juice, garlic, hot sauce, and ¼ teaspoon salt in blender or
food processor until smooth, stopping to scrape down sides several times. Spread basil mayonnaise on both
cut sides of bread. Sprinkle bacon on the bottom half of bread and place romaine on top of the bacon.
Shingle tomatoes and mozzarella alternately over romaine and drizzle with oil and vinegar mixture.
Place remaining 1/3 cup basil leaves in a single layer on top and replaces top half of bread.
Cut crosswise into 2-inch sandwiches. Serve.
Caprese Bacon Ciabatta Sandwich
Caprese BLT Ciabatta.....herrlich herzhaft mit Tomate, knusprigem Bacon Salat und frischem Ciabatta BrotRezept auch auf Chefkoch - Bilder von Chefkoch Rezept wurde im Magazin veröffentlicht
Zutaten für 4 Portionen:
2 | Tomate(n), in dünnen Scheiben geschnitten |
1 Prise(n) | Salz |
1 EL | Olivenöl |
1 EL | Balsamico |
1 | Ciabatta, ganz |
3 EL | Mayonnaise |
2 TL | Zitronensaft |
1 Zehe/n | Knoblauch |
1 Spritzer | Tabasco |
8 Scheibe/n | Bacon |
4 Blätter | Salat, Romaine |
2 | Mozzarella, in Scheiben geschnitten |
10 Blätter | Basilikum |
Tomaten waschen und in Scheiben schneiden und salzen. 15 Min einwirken lassen und dann vorsichtig überflüssige Flüssigkeit ausdrücken. Öl und Essig in einer kleinen Schale mischen. Zur Seite stellen und das Ciabattabrot längs aufschneiden und etwas vom Teig innen rausnehmen.
Die 8 Basilikumblätter mit Mayonnaise, Knoblauch, Tabasco, etwas Salz und Zitronensaft pürieren und eine glatte Masse herstellen. Das Ciabattabrot auf beiden Seiten mit der Mayonnaise bestreichen und mit Salat belegen.
Bacon in einer Pfanne knusprig braten, zerkrümeln und auf dem Salat verteilen.
Anschließend mit Tomaten und Mozzarella belegen und mit dem Olivenöl-Balsamico beträufeln. Die 2 übrigen Basilikumblätter zerreißen und drüber streuen und das Ciabatta - Oberteil draufgeben.
In Scheiben schneiden und servieren.
Arbeitszeit: | ca. 30 Min. |
Schwierigkeitsgrad: | simpel |
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