Homemade Fresh Wild Garlic, Mint, Basil with Lemon Pesto ~~**~~ Bärlauch, Minze, Basilikum mit Limone Pesto



Today we will have lamb chops I got at my Turkish store... with that, we have couscous salad and hmmm fresh homemade wild garlic, mint, basil and lemon pesto. It is a very easy recipe. You just need an immersion blender or a mortar.. so much better than store-bought.
If you like you could also add 1 part parmesan cheese but I chose not to keep it low histamine and dairy-free.

Enjoy
Alissa

Wild Garlic, Mint, Basil with Lemon Pesto

1 part fart wild garlic leaves
2 parts fresh mint leaves
3 parts fresh basil leaves
2 parts pine nuts or cashew freshly toasted
olive oil
salt

lemon zest of 1 lemon
salt, pepper

in a tall bowl start with the oil and put in other ingredients and blend well with an immersion blender or make this in your food processor or by hand in a mortar till you reach a fine paste. fill in jars and refrigerate. Serve with grilled meats or pasta also lovely on potatoes or asparagus


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Bärlauch-Minz-Pesto


1 Teil frischen Bärlauch
2 Teile frische Minze
3 Teile frischen Basilikum
2 Teil Pinienkerne oder Cashewkerne
Saft und abgeriebene Schale einer Zitrone oder Limette
Olivenöl
(geriebener Parmesan) optional
Pfeffer, Salz

Cashewkerne in der Pfanne anrösten. Bärlauch und Minze waschen, trockentupfen und harte Stiele abschneiden. Zusammen mit den gerösteten Cashewkernen, Limettensaft und -schale sowie etwas Olivenöl mit dem Mixstab pürieren. (Geriebenen Parmesan unterrühren). Mit Salz und Pfeffer abschmecken. In Gläschen füllen un im Kühlschrank aufbewahren.

Lecker zu frisch gegrilltem Fleisch, gebackenen Kartoffeln, Spargel oder Pasta

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