American Tamale Pie ~~**~~ Amerikanischer Tamale Auflauf





This recipe has been on my to-try list for a long long time - finally, I got all ingredients together and hungry men to eat it my son and his best friend  - my they were happy - really loved the dish so much we had leftover coleslaw with that - I made it a bit spicy so the slaw was a great balance

Enjoy


American Tamale Pie 


Recipe by 
Jill Fiedler Heatwole

Ingredients
1-2 tablespoons vegetable oil
1 onion, diced
1 bunch leafy greens such as kale, chard, etc, washed and chopped ( i omitted that)
1 1/4 lb. ground beef
3-4 teaspoons chili powder
1 teaspoon cumin
1/2 teaspoon salt or to taste
1 1/2 cups enchilada sauce or salsa
1 can black beans, drained and rinsed

for the cornbread tamale topping:
1-2 green chilies, such as poblano, skins charred, peeled, seeded and diced* (used 2 tbsp drained canned green chilies)
1 1/4 cups all-purpose flour
1 cup stone-ground cornmeal
2 1/2 tablespoons sugar
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
1 egg
1 1/4 cups buttermilk
1/3 cup vegetable oil
2 cups shredded jack or cheddar cheese, divided

Instructions
Special kitchenware needed: a deep 9x13 baking dish or Dutch oven

Heat the oil on medium-high and saute the onion until translucent, about 5 to 7 minutes. Add the leafy greens, sauté for another 10 minutes, stirring often. Add the ground meat and the dry spices, reduce the heat to medium and cook until the meat is done, stirring often. Pour in the beans and enchilada sauce to heat through. Remove from the heat.

Preheat the oven to 375 degrees.

Mix together the flour, cornmeal, sugar, baking powder, baking soda, and salt. Make a well in the center and add the egg, buttermilk, and oil. Whisk together till well blended. Stir in 1 1/2 cups of the grated cheese and the roasted chilies.

Spray the baking dish for easier cleanup. Pour the meat mixture in the bottom of the pan and top with the cornbread mixture. Sprinkle the remaining cheese over the top and place in the oven. Bake for about 40 to 45 minutes. Allow to cool briefly and serve. Makes 8-10 servings.






Super leckerer Auflauf mit Maisbrotkruste - ist mexikanisch angehaucht :-) Sehr schnell zubereitet und wirklich leker - besonders die Jungs mögen das - mein Sohn und sein bester Freund habe die Auflaufform fast leer gegessen


Tamale Pie 


Jill Fiedler Heatwole

1-2 EL Öl
1 Zwiebel, feingehackt
1 Bund Mangold oder Spinat gewaschen und feingeschnitten
1 1/4 Pfund Rinderhackfleisch
3-4 TL Chilipulver
1 TL Cumin
1/2 TL Salz
1 1/2 Tassen Enchilada Sauce oder Salsa
1 Dose schwarze Bohnen, gewaschen und abgetropft

Tamale Kruste
1-2 green Chilies in Ringe geschnitten und gebraten oder aus der Dose
1 1/4 Tassen  Mehl
1 cup Polenta
2 1/2 EL Zucker
1 TL Backpulver
1/2 TL Natron
1/2 TL Salz
1 Ei
1 1/4 Tassen Buttermilch
1/3 Tasse Öl
2 Tassen geriebener Käse

Auflaufform oder Gusseiserne Form

Das Öl in einer PFanne bei mittleren Hitze erwärmen und die Zwiebeln anschwitzen ca 5-7 min bis transparent. Dann den Mangold dazugeben und 10 Min andünsten. Das Hackfleisch dazugeben und die Gewürze bei mittleren Hitze braten und oft verrühren. Die Bohnen dazugeben sowie die Salsa und einköcheln lassen 5 min. Vom Herd nehmen.

Den Backofen auf 180 Grad vorheizen.

Mehl mit Maismehl, Zucker, Backpulver, Natron und Salz vermischen, in einer Kule Ei und Butermilch sowie Öl dazugeben und vermischen dann die Chilies und den Käse reingeben. Die Auflaufform ausfetten und dann die Fleischmischung eingeben darüber die Maiskruste streichen und für 45 Min im Ofen backen...

5 Min abkühlen lassen und dann servieren

8-10 Portionen

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