Instant Pot Sweet Potato Soup **~** Instant Pot Süßkartoffelsuppe



Hello Friends,


this is a very tasty soup that is done in a snap.

I am always on the lookout for new quick easy healthy recipes that I can incorporate in my daily life and support my health. This is a recipe by Heather Griffiths that i stumbled upon on the internet... I have made it several ways also just with plain potatoes and I added celery and other veggies I had - always delicious.

You do not have an instant pot - no problem it can also be done stovetop of course just cook veggies etc till tender and puree.

I am sure you will really love this recipe  - enjoy
Alissa


20 Minute Sweet Potato Soup

Prep Time
10 mins
Cook Time
20 mins
Total Time
30 mins

Servings4 -6
AuthorHeather Griffiths - Joyful Abode
Ingredients
  • 2 tbsp butter, ghee or coconut oil
  • one whole onion chopped
  • 3-4 cloves of garlic chopped
  • 6 carrots peeled and diced
  • 2 stalks celery chopped
  • 3-4 large red sweet potatoes peeled and diced
  • 1-quart chicken broth
  • 1/2 tsp thyme or oregano ( optional)
  • 1/2 tsp ground sage
  • salt and pepper to taste
Instructions
  1. Put butter or coconut oil, chopped onion, chopped garlic, and diced carrots, celery into an instant pot on sauté. Cook until onions become translucent.
  2. Add diced sweet potatoes, chicken broth, and seasonings.
  3. Secure lid on top and set to "Manual" high pressure for 20 minutes.
  4. When the 20 minutes are up quick release to open the lid and blend the soup. I use my immersion blender and it makes the smoothest soup.
  5. Serve. Easiest soup ever.


20 Minuten Süßkartoffelsuppe

Zubereitung und Kochen 30 Min


4-6 Portionen

Autor: Heather Griffiths - Joyful Abode

2 EL Butter, Ghee oder Kokosöl
1 Zwiebel gehackt
1 Spalt Sellerieknolle geschält und gewürfelt
3-4 Knoblauchzehen gehackt
Karotten, geschält und gewürfelt
3-4 Süßkartoffeln, geschält und gewürfelt
1 Liter Gemüsebrühe oder Hühnerbrühe
1/2 TL Thymian oder Oregano ( optional)
1/2 TL Salbei gemahlen
Salz + Pfeffer

Sautiere die Zwiebeln, Knoblauch, Karotten, Sellerie im Instant pot mit Kokosöl oder Butter bis die Zwiebeln glasig sind.
Die Süßkartoffeln, Brühe und Gewürze dazugeben.
Mit dem Deckel verschließen und verriegeln, auf "Manual" stellen "high" für 20 Min.
Nach 20 Min das Ventil auf dampfen drehen und abdampfen lassen.
Den Deckel öffnen und nun mit dem Pürierstab die Suppe pürieren und abschmecken. Servieren. 

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