Slow Cooker General Tso’s Chicken – Sweet, Spicy & Easy | General Tso’s Hühnchen aus dem Slow Cooker


Slow Cooker General Tso’s Chicken – Sweet, Spicy & Easy

Tender chicken in a sticky, sweet-spicy sauce — this Slow Cooker General Tso’s Chicken is an easy homemade take on the Chinese restaurant favorite.


English

Hello Friends,

I had seen this recipe for General Tso’s Chicken in so many cookbooks over the years — and about four years ago, it finally made it to the top of my “to try” pile. What a delicious surprise!

The chicken turns out crispy on the outside, tender inside, with just the right amount of sweetness and heat. It’s one of those dishes you forget about for a while — and then rediscover and wonder why you ever stopped making it!

It popped up again recently in my Facebook memories, and I knew it was time to share it with you. Life has been busy, and I haven’t blogged much lately — but this one is absolutely worth adding here.

Serve it with steamed rice, a sprinkle of sesame seeds, and green onions, and you have a restaurant-worthy dish that’s comforting and easy.

Enjoy this sweet, spicy, and simple chicken —
Love, Alissa

Recipe Source: Le Crème de la Crumb – Slow Cooker General Tso’s Chicken


Slow Cooker General Tso’s Chicken

Serves: 4
Course: Main Dish
Cuisine: Asian-American
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 2–4 hours
Total Time: 4 hours 15 minutes


Ingredients

Chicken

  • 3 large chicken breasts, cut into bite-sized pieces

  • 1 cup cornstarch

  • 1 tsp salt

  • 1 tsp garlic salt

  • ½ tsp pepper

Sauce

  • 4 tbsp hoisin sauce

  • 4 tbsp soy sauce (I use Korean soy sauce — it’s milder and less salty)

  • 4 tbsp rice vinegar

  • 4 tbsp sugar

  • 1 tbsp minced garlic

  • 2 tbsp water

  • 1 tsp red pepper flakes (I added ½ tsp Sichuan chili flakes for extra heat)

To serve

  • Steamed rice

  • Green onions, sliced

  • Toasted sesame seeds


Instructions

  1. Prepare the chicken:
    In a bowl, mix cornstarch, salt, garlic salt, and pepper. Add chicken to a ziplock bag with the mixture and shake to coat.

  2. Sear the chicken:
    Heat a bit of oil in a skillet over medium heat. Sauté the chicken for 2–3 minutes until lightly golden (it will still be raw inside — that’s okay).

  3. Make the sauce:
    Whisk together hoisin sauce, soy sauce, vinegar, sugar, garlic, water, and red pepper flakes.

  4. Slow cook:
    Place the chicken in your slow cooker, pour in half the sauce, and cook:

    • Low: 4 hours

    • High: 2 hours

  5. Finish and serve:
    Just before serving, pour the remaining sauce over the chicken and stir. Garnish with sesame seeds and green onions. Serve over steamed rice.

Sweet, spicy, and comforting — a takeout favorite made at home!


General Tso’s Hühnchen aus dem Slow Cooker

Meta-Beschreibung:
Zartes Hähnchen in süß-scharfer Sauce – einfach im Slow Cooker zubereitet. Ein Klassiker aus der chinesisch-amerikanischen Küche!


Deutsch

Hallo Freunde,

Dieses Rezept für General Tso’s Chicken habe ich viele Jahre lang in Kochbüchern gesehen – und erst vor vier Jahren endlich ausprobiert. Und was soll ich sagen? Es war fantastisch!

Knusprig außen, zart innen, mit einem wunderbaren Zusammenspiel von süß, würzig und pikant – genau so, wie man es von einem guten Asia-Gericht erwartet.

Ich hatte es völlig vergessen, bis es mir kürzlich in meinen Facebook-Erinnerungen wieder begegnete – also höchste Zeit, es hier zu teilen.

Serviert mit gedämpftem Reis, etwas Sesam und Frühlingszwiebeln ist es ein köstliches und einfaches Gericht, das allen schmeckt.

Viel Spaß beim Nachkochen!
Alissa


Zutaten

Hühnchen

  • 1 kg Hähnchenbrust, in kleine Würfel geschnitten

  • 1 Tasse Speisestärke

  • 1 TL Salz

  • 1 TL Knoblauchsalz

  • ½ TL Pfeffer

Sauce

  • 4 EL Hoisin-Sauce

  • 4 EL Sojasauce (ich verwende milde koreanische)

  • 4 EL Reisessig

  • 4 EL Zucker

  • 1 TL Knoblauch, fein gehackt

  • 2 EL Wasser

  • ½ TL Chiliflocken (nach Geschmack mehr oder weniger)

Zum Servieren

  • Gedämpfter Reis

  • Frühlingszwiebeln, fein geschnitten

  • Sesam


Zubereitung

  1. Hähnchen vorbereiten: Stärke, Salz, Knoblauchsalz und Pfeffer mischen, das Fleisch darin wenden.

  2. Anbraten: In einer Pfanne kurz in etwas Öl goldbraun anbraten (innen darf es noch roh sein).

  3. Sauce anrühren: Alle Zutaten für die Sauce in einer Schale vermischen.

  4. Slow Cooker: Hähnchen und die Hälfte der Sauce in den Slow Cooker geben und 4 Stunden auf Low oder 2 Stunden auf High garen.

  5. Fertigstellen: Vor dem Servieren die restliche Sauce darübergeben, mit Sesam und Frühlingszwiebeln bestreuen und mit Reis servieren.

Ein einfaches Wohlfühlgericht, das auch unter der Woche gelingt!

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