Gordon Ramsey Tangy Chops.... Würzige Kotletts Gordon Ramsey


Hey friends

I did this in 2010 and just forgot to publish this lol--- so here it is after a few years of sleeping

This is a lovely chop and the recipe is adapted from my new Gordon Ramsey cookbook...

It's not too spicy - just enough heat and flavor to make this "not your mommas chops" :-)
I made some roasted sweet potato wedges and roasted spring onions as a side dish... it was soo good I will take the leftovers to work tomorrow.
Enjoy Alissa

Gordon Ramsey Spicy Pork Chops


4 pork chops with bone, about 300 g each

1 tsp chili powder
1 tsp sweet paprika
sea salt and black pepper
2 tbsp olive oil
few thyme springs
4 garlic cloves smashed
4 star anis, lightly smashed
1 tsp coriander seeds

3 large sweet potatoes

seas salt and black pepper
bunch cilantro, chopped
1 red chili trimmed, deseeded and finely chopped


Cut off the rind and excess fat around the pork chops. Mix chili powder, paprika and seas salt and pepper with olive oil in a wide baking dish. Add the thyme, garlic, star anis, and coriander seeds. Add the pork chops and turn to coat. Cover and marinate overnight.

Heat the oven to 350°F/180°C. Bake the pork chops uncovered for about 15 minutes until meat is just firm when lightly pressed.

In the meantime bring a pan of salted water to the boil. Peel the sweet potatoes and cut into wedges. Add to the pan and cook for 7-8 minutes until almost tender when pierced with a skewer. They should be slightly undercooked at this stage. Drain and refresh under cold water.


Transfer the chops to a warm plate, cover with foil and rest in a warm place 10 minutes. Squeeze out the soft garlic from skins and return to baking dish. Add the chili and, tip in the sweet potatoes and toss to mix. Season lightly and bake for 10 minutes, stirring once or twice until potatoes are tender.

Stir the cilantro through the sweet potatoes and spoon onto warm plates. Add Pork Chops to each plate and serve.




Achtung das Rezept hatte ich in 2010 gekocht und völlig vergessen zu veröffentlichen - jetzt ist es soweit :-) schmeckt immer noch gut!

Hallo
ich habe mich mal wieder an den Herd bewegt ;-) ein Gericht aus meinem neuen Gordon Ramsey Kochbuch... finde ich total lecker - geht schnell und super würzig.... hmmm
Probierts mal aus...
LG Alissa


Gordon Ramsey's Schweinekotletts

4 Schweinekotletts 300g je
1 TL Chillipulver
1 TL Paprikapulver rosenscharf
Prise Meersalz und frisch gemahlener Pfeffer2 EL Olivenöl
Thymianzweige
4 Knoblauchzehen zerdrückt in Schale lassen
4 Sternanis leicht zerstampft
1 TL Koriandersamen zerdrückt

3 Süßkartoffeln, geschält, in Spalten geschnitten

Meersalz und schwarzer Pfeffer
Frischer Koriander zerhackt ( optional)
1 Chilischote, entkernt und feingehackt


Vermische Chilipulver, Paprika, Salz, Pfeffer mit Olivenöl in einer Auflaufform. Füge Knoblauchzehen, Thymian, Sternanis und Koriandersamen hinzu. in der Marinade die Kotletts wenden und bei 180°C ca 15 min braten bis sich das Fleisch leicht fest anfühlt bein fingertest.


In der Zwischenzeit Salzwasser zum kochen bringen und die Süßkartoffeln ca 8 Min kochen bis sie bissfest sind - sie sind bewusst etwas hart! Mit kaltem Wasser abschrecken.


Die Kotletts auf eine warme Platte legen , in Alufolie wickeln und 10 Min ruhen lassen an einem warmen Ort. Die zerquetschten Knoblauch aus der Schale drücken und wieder in die Auflaufform geben, dazu Chili und die Süßkartoffeln - etwas schütteln das die Kartoffeln von dem Bratensaft Marinademischung umhüllt sind - wieder in den Ofen geben und für 10 Min backen.

Vor dem Servieren den gehacken frischen Koriander über die Süßkartoffeln geben und mit den Kotletts auf einem Teller anrichten und servieren.
Guten Appetit!

Comments