Caribbean Banana Bread with Coconut *~***~* Karibisches Bananenbrot mit Rum und Kokosnus
Needed something to take for work and something for breakfast for my son. Checking my pantry after that long Pentecost weekend - not much 2 bananas, baking supplies, etc.. so I need a creative idea - I added my supplies into google and this is what came up - I added rum and vanilla - that's all. Wonderfull moist and flavourful recipe - I will make it again as my co-workers were raving about it!
Enjoy - you will love this I am sure
Alissa
Carribean Banana Coconut Rum Bread
This recipe is adapted from the blog simple daily recipes3/4 cup sugar
2 medium very ripe bananas, mashed
1/3 cup melted butter3 egg whites
1/2 cup pecan pieces
1/2 cup unsweetened coconut flakes
1 cup all-purpose flour
1 tbsp brown rum
1 teaspoon cinnamon
1 teaspoon real vanilla
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1/4 teaspoon salt, omit if using salted butter
Heat oven to 350ºF. Grease 8x8x2-inch pan with cold butter.
Mix sugar, bananas, melted butter, and eggs in large bowl with a spoon. Stir in pecans and coconut. Stir in the remaining ingredients all at once.
Spread batter in pan. Bake 25 to 30 minutes, until a toothpick inserted in center, comes out clean. Carefully invert pan onto a cake plate and allow it to cool upside down, until cake naturally falls out of the pan onto a plate. If it doesn't fall out naturally, tap the bottom of the pan until it loosens. Allow it to cool completely and quickly in the refrigerator before adding frosting. Cooling in the refrigerator helps it to retain the cake's moisture. It only takes 20 minutes or so. You can also frost this cake if you like with a cream cheese frosting. It freezes well without frosting!
Ich brauchte nach dem schönen sonnigen Pfingstwochenede eine Frühstücksidee fürs Büro und meinen Sohn. Ich sofort meine Vorräte überprüft... 2 Bananen, Backzutaten habe ich immer da, Gewürze auch... Eier ok.. was machen... ich meine Zutaten gegooglet und habe dann in einem super Blog dieses Rezept gefunden, etas abgeändert und ein sensationell saftiger, leckerer Frühstuckskuchen ist entstanden. Meine Kollegen waren begeistert und mein Sohn auch. Den gibt es wieder
Viel Spass
Alissa
Karibischer Bananen Rum Kokos Kuchen
3/4 Tasse braunen Zucker
2 Bananen
1/3 Tasse Butter
3 Eiweiß
1/2 Tasse gehackte Walnüsse
1/2 Tasse Kokosflocken oder Raspeln
1 Tasse Mehl (ich verwende Dinkelvollkornmehl)
1 TL Zimt
1 TL Vanillemark
1 TL Backpulver
1/2 TL Natron
1 EL braunen Rum
1/4 TL Salz
Yum this looks good but I don't have any ripe bananas right now :o(
ReplyDeleteKlingt verlockend, Bananen mag ich wohl.
ReplyDeleteThanks Berny - you would have loved it!
ReplyDeleteDanke Mestolo - das schmeckt Dir garantiert - probier es mal aus!
Ich mache oft Banana Bread fuer Mr. K. und mir dem Rum und den Kokosflocken werde vielleicht ich sogar noch ein Fan....Deines ist auch noch so schoen moist.
ReplyDeleteMit Bananen das stelle ich mir lecker vor. In Kombi mit Zimt mag ich Bananen am liebsten. Tolles Rezept.
ReplyDeleteKR ich bin sicher das Euch das gut schmeckt!Der ist wirklich schön moist und trotzdem fluffy
ReplyDeleteIsi - das ist echt perfekt fürs Büro oder die Schulbrotbox
Ich mag kein Kokos, aber Banenen gehören zu meinen Grundnahrungsmitteln (5 pro Woche etwa). Daher ist Bananenbrot ist super, vor allem lauwarm :)
ReplyDeleteI made this today and it is so very good! I love the flavor of the coconut in there and I used Demerara sugar.
ReplyDeleteHallo Anne - der schmeckt klass lauwarm... mit etwas Butter noch besser ;-)
ReplyDeleteBerny i am so glad - thanks for letting me know!!
habe es heute nachgebacken...super gut schmeckt es. werde es bald bloggen...
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