Moist Chocolate Mini Bundt Cakes ~~~***~~~ Saftige Mini Schokoladen Gugelhupf





 

Chocolate Chocolate Chocolate

....well been under the weather the past days... watching tons of wonderful movies... relaxing.. reading blogs and checking out Pinterest and Instagram... geesh too many delicious pictures to stay away from food.. so today with a little more energy I whipped up an oldie but goodie... classic chocolate cake.... to avoid eating too many I made little Gugelhupfs :-) I will hand them over to my son and his friends this afternoon... these little sweet chocolate cakes are moist and fluffy... I used the very good vanilla and chocolate - what a difference it makes - really i know you heard it many times but it DOES taste different and is worth the extra money.... make sure you get buttermilk instead of making your own .. in that case, the real buttermilk improves the texture of the cake ... BTW in the USA, this recipe is similar to the famous Texas Sheet Cake

Tip:
They make wonderful little gifts - think of Christmas add a bit of pumpkin or lebkuchen spice to the cake, glaze and sprinkle with Christmas decoration sprinkles... wrap them in clear foil.. these cute little boxes and you have a marvelous little homemade Christmas gift for your co-workers teacher... you name it... have fun this is easy - Enjoy Alissa

Moist Chocolate Mini Gugelhupf


2 cups all purpose flour sifted

1 1/2 cups sugar

1 cup butter

1/2 cup shortening

1/3 cup cocoa powder (Ghiradellili is good)

1 1/2 cup buttermilk

2 large eggs

2 tsp vanilla paste ( tahiti vanilla paste)

1 tsp baking soda

1/2 tsp salt

Sift together and set aside in large bowl the flour and sugar.
Ina saucepan over medium heat bring to a boil; 1/2 cup margarine or butter, 1/2 cup shortening, 1 cup water, and 4 tablespoons cocoa.
Pour cocoa mixture over flour and sugar mixture. Stir in buttermilk, eggs, baking soda, and 1/2 teaspoon vanilla. Mix well and pour into a greased and floured sheet pan or make muffins.
Bake in a preheated 400 degrees F (205 degrees C) oven for 20 minutes.
To Make Frosting: Five minutes before cake is done, bring to boil in a saucepan 1/2 cup margarine or butter, 6 tablespoons milk, and 4 tablespoons cocoa. Remove from heat and immediately stir in the confectioners' sugar, nuts (if desired), and 1/2 teaspoon vanilla extract. Beat until smooth and immediately pour frosting over cake. Cake may be served warm or at room temperature.



Saftiger Mini Schokoladen Gugelhupf


....ich bin die letzten Tag etwas erschöpft und ausgebrannt... habe viel zu viele Filme angeschaut und Rezepte auf Pinterest... ich habe so Lust auf Schokolade.. nix im Haus.. nicht wirklich in der Lage einkaufen zugehen wird Alissa kreative und zaubert kleine Gugelhupf mit einem amerikanischen klassischen Schokoladenkuchen Rezept... mit guter Vanille Paste aus Tahiti und Kakaopulver - leichter saftiger Genuss ...

Tip:
anstelle dieses Rezept als klassischen ganzen Blechkuchen oder Kastenkuchen zu backen - gehen auch Muffins oder Mini Gugelhupf - die zauberhafte kleine Geschenke machen... auch weihnachtlich mit Lebkuchengewürz .. ist schnell gemacht und bereitet den Kollegen, Freunden etc sicherlich Freude und kann sehr schön in kleine Schachteln oder Gebäcktüten verpackt werden

Saftiger Mini Schokoladen Gugelhupf


2 Tassen Mehl ( ich verwende Dinkelmehl)
1 1/2 Tassen unraffinierten Zucker
1 Tasse Butter
1/2 Tasse Kokosöl
1/3 Tasse Kakaopulver
1 1/2 Tasse Buttermilch
2 Eier
2 Teelöffel Vanillepaste ( oder Mark einer Vanilleschote)
1 Teelöffel Natron
1/2 Teelöffel Salz


Trockene Zutaten durch einen Sieb streichen in eine große Schale.
In einem Kochtopf bei mittlerer Hitze Butter, Kokosöl, 1 Tasse Wasser und 4 EL Kakao schmelzen und verrühren. Kakaomischung mit der Mehlmischung verrühren... Buttermilch, Eier und Vanille hinzufügen. Eine Backform mit Butter einfetten und den Backofen auf 180°C erhitzen.Den Teig in die Backform gießen und ca 20 Min backen vollständig auskühlen lassen.Wer mag mit Kuvertüre oder Puderzucker dekorieren.



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