July 17, 2009

Curry Shrimp Rice Salad - Curry Shrimp Reissalat


Curry Shrimp Rice Salad
1 cup basmati rice
1.75 cup chicken stock
1 spring onion diced
2 ribs celery, diced
1/2 red pepper diced
1/4 cup slivered almonds, toasted
1/4 cup diced dried cranberries or craisins or raisins
1 Tbsp curry mustard (deli section) or regular dijon mustard and curry powder
a bit olive oil
1 avocado diced
1 tbsp lemon juice
shrimps a bag of small or 3 big ones for each adult
Cook the rice in the chicken broth till done. Toss with a bit of olive oil and let cool. The add the remaining ingredients and taste and spice to your liking.
Fry the shrimps in a pan with a whole garlic clove till the shrimp turn pink then drizzle with a bit of lemon juice and salt & pepper and serve on the salad
You could add a bit of pureed avocado on the side if you use big shrimps !


Curry Shrimp Reissalat

1 Tasse Basmatireis
1.75 Tasse Hühnerbrühe
1 Frühlingszwiebel feingehackt
2 Selleriestangen, feingehackt
1/2 rote Paprika feingehackt
1/4 Tasse Mandelblätter, geröstet
1/4 Tasse getrocknete Cranberries oder goldene Rosinen
1 EL Currysenf or mittelscharfen Senf & eine Portion Currypulver
ein wenig Olivenöl
1 Avocado gewürfelt
1 EL Zitronensaft
Shrimps eine Portion kleine oder 3 Garnelen pro Person

Den Reis in der Brühe kochen. Wenn der Reis gar ist mit Olivenöl beträufeln und in eine Salatschüssel geben und auskühlen lassen. Die restlichen Zutaten unterheben und abschmecken.

Die Shrimps & Garnelen mit Knoblauch anbraten, mit Zitrone beträufeln und auf den Salat legen.
Man kann zu dem Salat noch einen Avocadosauce zaubern und zu den Garnelen servieren

2 comments:

Karine said...

I love shrimp and curry together! This salad looks yummy!

Cherry Blossom said...

Thank Karine - its a bit 70's style but i like that...lol

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