Super Moist Vegan Banana Bread GF Recipe - Veganes Bananenbrot (ohne Ei)


Hello all

have to go back on my wheat free diet- thank god, for the time being, I don't need to use gluten-free products, so far I may exchange that with spelt flour or any other flour but wheat... Yesterday I wanted to use up my bananas and had a recipe printed out from TOH that Chefly suggested a healthy banana bread with banana chips, chocolate chips etc... but it didn't have any eggs and didn't feel like going to the supermarket so I put the recipe aside for later and discovered this wonderful eggless version on the internet...Alissa

Eggless Banana Bread


This is a really flexible banana bread recipe that doesn't use any eggs. You won't find many eggless banana bread recipes, and you certainly won't find many banana bread recipes (with or without eggs) that taste THIS good! Whether allergic to eggs or not, it's a treat! To top it off, it's amazingly versatile. If you're out of something, it's easy to substitute something else. Or change it to have some variety. Almost any way you could make it, it's totally moist and totally delicious!!!

Ingredients:
1/2 c margarine (can substitute part butter, shortening, applesauce, or yogurt)
3/4 c organic cane sugar (can substitute white sugar or part brown sugar)
1 1/2 c spelt flour (can use all-purpose white or part oat flour or GF)
1 tsp baking soda
1 tsp sea salt
1/2 tsp cinnamon (optional)
4 small ripe bananas (can substitute 1/4 cup of sugar for one banana)*
1 tsp vanilla extract (optional)

Can also add nuts, chocolate chips, raisins, or other fruit if desired

Preheat oven to 325° F. Lightly greases 8 x 4 bread loaf pan.

Cream shortening and sugar in large bowl. Slowly sift in flour, baking soda, salt, and cinnamon. Mash bananas in a separate bowl and then add into large bowl and mix. Add vanilla extract. Pour batter into greased pan.

Bake for 60 minutes or until knife comes out clean.

Allow to fully cool before slicing.

*For banana zucchini bread, use one banana and one cup grated zucchini.

Source: datSplat



Veganes Bananenbrot (ohne Ei)


Dies ist ein wirklich flexibles Bananenbrotrezept, bei dem keine Eier verwendet werden. Sie werden nicht viele eifreie Bananenbrotrezepte finden, und Sie werden sicherlich nicht viele Bananenbrotrezepte (mit oder ohne Eier) finden, die DIESES gut schmecken! Ob allergisch gegen Eier oder nicht, es ist ein Genuss! Um das Ganze abzurunden, ist es erstaunlich vielseitig. Wenn Sie etwas nicht mehr haben, ist es einfach, etwas anderes zu ersetzen. Oder ändern Sie es, um etwas Abwechslung zu haben. Fast wie du es machen könntest, es ist total feucht und total lecker !!!

Zutaten:
1/2 Tasse Margarine (kann Butter, Backfett, Apfelmus oder Joghurt ersetzen)
3/4 Tasse Bio-Rohrzucker (kann Weißzucker oder teilweise braunen Zucker ersetzen)
1 1/2 Tasse Dinkelmehl (kann Allzweckweiß- oder Teilhafermehl oder GF verwenden)
1 TL Backpulver
1 TL Meersalz
1/2 TL Zimt (optional)
4 kleine reife Bananen (kann eine Banane durch 1/4 Tasse Zucker ersetzen) *
1 TL Vanilleextrakt (optional)

Auf Wunsch können auch Nüsse, Schokoladenstückchen, 
Rosinen oder andere Früchte hinzugefügt werden Ofen auf 325 ° F vorheizen. Kastenform leicht einfetten. Sahneverkürzung und Zucker in einer großen Schüssel. Mehl,
Backpulver, Salz und Zimt langsam einrühren. Bananen in einer separaten
Schüssel zerdrücken und dann in eine große Schüssel geben und mischen.
Vanilleextrakt hinzufügen. Teig in eine gefettete Form geben. 60 Minuten backen oder bis das Messer sauber herauskommt. Vor dem Schneiden vollständig abkühlen lassen. * Verwenden Sie für Bananen-Zucchini-Brot eine Banane und eine Tasse geriebene Zucchini.

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