July 11, 2009

Apricot White Chocolate Muffins - Aprikosen Weisse Schokolade Muffins



Hi
i was still not done with my apricots so i have to add another recipe to my blog - some fluffy nice tartish chocolaty muffins... very nice with fresh apricots but you can also use canned ones and make this al year round. They look pretty almost like a suny side up egg ;-)
Enjoy Alissa


Apricot & White Chocolate Muffins

This recipe comes from a german recipe board and is by ptbenzi

6 apricots, halved (canned or fresh)
125 g soft butter
125 g sugar
1 dash salt
3 eggs
150 g flour
1/4 tsp backing powder
50 g white chocolate, chopped (or miniature chocolate chips)
icing sugar for decoration

If you use canned apricots please let them drain first.

Put 12 paper liners in the muffin tin. Preheat the oven to 375°F.

Cream teh butter, salt and sugar together nd add one egg at a time and cream well. Then add the flour with the backing powder carefully and fast - no over mixing.
At the end fold in the chocolate.

Fill the muffin tin 2/3 full and press in half a apricot outerside up.
Bake about 20 min on the medium rack. Let completly cool on a wired rack and dust with icing sugar!.


Hallo
meine Aprikosenschwemme ebbt so langsam ab. Hier nun ein fruchtiges Muffin Rezept das durch die frischen Marillen leicht sauerlich ist und von der Schokolade die subtile süße bekommt. Ist blitzschnell gemacht und sieht sehr hübsch aus... fast wie ein Spiegelei.
Viel Freude damit...
LG Alissa


Aprikosen & Weisse Schokolade Muffins

Dieses Rezept ist aus Chefkoch von ptbenzi

12 Aprikosen, halbiert
125 g Butter, weiche
125 g Zucker
1 Prise Salz
3 Eier
150 g Mehl
1 Msp. Backpulver
50 g weiße Schokolade, gehackt
Puderzucker, zum Besieben

Die Aprikosen aus der Dose in einem Sieb gut abtropfen lassen.

12 Papierbackförmchen auf ein Backblech setzen (jeweils 2-3 ineinander stellen). Den Backofen auf 175°C (Gas Stufe 2) vorheizen.

Das Fett mit dem Zucker und dem Salz cremig rühren. Die Eier nach und nach unterrühren. Das Mehl mit dem Backpulver mischen, auf die Fett-Eimasse sieben und unterziehen.
Zum Schluss die Schokoflocken unterheben.

Den Teig 2/3 hoch in die Förmchen geben. Jeweils eine Aprikosenhälfte mit der Wölbung nach oben auf den Teig setzen und etwas eindrücken.
Die Muffins im vorgeheizten Ofen etwa 20 Minuten backen. Auf einem Kuchengitter abkühlen lassen und vor dem Servieren mit Puderzucker besieben.

2 comments:

Karine said...

Apricot and white chocolate? It must be an amazing combination!

Cherry Blossom said...

you are so right karine - its georgous - the fresh litly tart apricots and the sweetness and creamy richness of white chocolate are a great combination also in cookies with died apricots and pistachios!!
have a nice day..hope to see you here again!cheers alissa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails