June 06, 2009

Gadget - Cuisipro Double Wire Ballon Whisk

Cuisipro Double Wire Ballon Whisk


Hi

i found this whisk as the Ambiente fair in Frankfurt at the Cuisipro booth... Then i saw Nigella use it on TV making pancake batter and the way she used that tool made the batter seem to whip in no time and so even... and last week my mom gave me this as a gift - what a sweet idea... i tell you you gotta get your own i will not share -lol it is wonderful.
A big thanks to the inventor - what a smart idea and it really gives things a much better whisk - no lumps.....It is an elegant and superb sturdy whisk and very comfortable to handle - it really gives perfect results!!


I especially like them to beat eggs or creams - what a great job it does - so smooth and even! It really increases the air intake.
So if you have a few bucks to spare or look for a nice gift for us kitchen junkies - this is the one!!

Enjoy

Alissa

Super Schneebesen - Doppelquirl mit Metallball

Das ist ein sensationeller Quirl den ich bereits auf der Ambiente entdeckt habe - ich war dennoch skeptisch ob ich das wirklich brauche. Dann habe ich Nigella in einer TV show damit gesehen. Si ehat einen sensationellen Ricotta Pfannenkuchenteig gerührt - das sah so lecker raus... Naja und letzte Woche hat es mir meine Mutter als Geschenk mitgebracht - toll ich werde ihn nicht teilen - lach... Nein im Ernst ich finde das Quirlergebniss fantastisch - alles wird ruck zuck gleichmäßig, keine Klümpchen und es wird schön fiel Luft eingeschlossen. Die Eier werden damit perfekt geschlagen!

Ich kann es nur empfehlen und finde es ist für uns Küchennarre ein tolles Geschenk!

LG Alissa




Photo by Petrina Tinslay

So of course i have to share the recipe with you here are Nigellas pancakes

Nigella's Ricotta Pancakes

250 g ricotta cheese
125 ml semi-skimmed milk
2 large eggs, separated
100 g plain flour
1 teaspoon baking powder
pinch salt
2 teaspoons groundnut oil


TO SERVE:
250 g strawberries, chopped (or other berries of your choice, of course)

Put the ricotta, milk and egg yolks into a bowl and mix well to combine. Stir in the flour, baking powder and salt and gently whisk to make a smooth batter. Beat the egg whites until they become foamy – this isn’t hard work even, whisking by hand, which is all that’s needed here – and then fold them into the ricotta mixture.

Heat the oil in a large frying pan and drop in heaped dessertspoons of batter.

Cook the pancakes for about 1 minute until golden and then flip them over and cook for another minute. Keep the cooked pancakes warm, by tenting with foil on a large warmed plate, while you work your way through the batter, and then serve with syrup – if you must – and strawberries.


Nigella's Ricotta Pfannekuchen

250 g Ricotta
125 ml Milch
2 große Eier, getrennt
100 g Mehl
1 TL Backpulver
Prise Salz
2 TL Erdnussöl

Garnitur
250 g Erdbeeren oder andere Früchte

Ricotta, Milch und Eigelb in eine Schüssel geben und verquirlen. Das Mehl, Backpulver und Salz hinzufügen und zu einem glatten Teig verquirlen. Das Eiweiß schaumig schlagen (nicht steif)– und dann unter den Ricottateig heben.

Das Öl in einer Pfanne erhitzen und kleine Pfannenkuchen backen etwas 1 EL des Teigs.

Die Pfannenkuchen ca. 1 Min backen und dann wendenund nochmals 1 min backen. Auf einem warmen Teller servieren mit etwas Sirup ind Früchten.

Tip: man kann auch den Abrieb einer Zitrone oder orange unter den Teig heben

2 comments:

simone said...

hi alissa-
probier die mal--himmlisch:

http://www.2thedeuce.com/news/daybreak/kwgn-pancake-324010,0,4501156.story

Cherry Blossom said...

Danke für den Tip Simone - ich werde es mal probieren

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