April 23, 2009

Banana Butter - Bananenaufstrich




This little gem was found in the internet somewhere and has become a real favorit on the TOH bulletin board!! Its easy and fast... a wonderful gift for anybody that loves bananas and a great way to use up those ripe ones...
Enjoy


Banana Butter

1 cup mashed bananas
1 cup canned crushed pinapple with juice
2 tsp lemon juice, fresh
3 1/2 cups granulated sugar / ( Gelierzucker für die deutschen Leser)
3 oz. Liquid Pectin ( ist überflüssig wenn Sie Gelierzucker verwenden)

Measure the first ingredients into a large saucepan. Heat and stir constantly as you bring to a rolling boil. Boil 1 minute. Remove from heat.

Stir in pectin. Stir and skim for 5 min so fruit won't float. Pour into hot sterilized jars to within 1/4" of top. Seal.

Makes 4 half pints.

This is great on your peanut butter sandwich



Bananen Aufstrich


300 g Banane(n), püriert
225 g Ananas (Dose) einschl. Saft
2 TL Zitronensaft, frisch gepresst
800 g Gelierzucker 1:1

Alle Zutaten in einen schweren Topf geben und zum Kochen bringen. Unter ständigem Rühren etwa 1 Min. kochen lassen, den Schaum abschöpfen - alles pürieren nochmals aufwallen lassen. Anschließend in sterilisierte heiße Gläser füllen und verschließen.

Schmeckt lecker auf Hefezopf oder Brioche ... das mögen Kinder besonders gerne.

Tip: Man kann auch eine Vanilleschote mitkochen oder - wenn es nur für Erwachsene ist - auch einen Schuss weißen Rum hinzufügen
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails